Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Ο Υπουργός Υγείας υπόσχεται μη κατάργηση και μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας. Θα υπάρξει μελλοντικός σχεδιασμός αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα»

 


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτημε την οποία καλούσε τον Υπουργό Υγείας  να απαντήσει ξεκάθαρα για το μέλλον του Νοσοκομείου  Θήβας. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε εξ’ αρχής ότι έχουν προκληθεί καίρια ερωτηματικά,  σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την μέλλον του Νοσοκομείου Θήβας, τα οποία ενισχύθηκαν και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση αναβληθεισών αποφάσεων παρέμβασης στα νοσοκομεία που δεν έχουν την νομική τους αυτοτέλεια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι «…… δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων…..». 

Επιπλέον, επεσήμανε ότι κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθμ. 949/19-7-2021 επίκαιρης ερώτησης για την υφιστάμενη κατάσταση στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, σε σχέση με την στελέχωσή του, ο παριστάμενος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του, ότι  «….. ο στόχος είναι τα νοσοκομεία, οι δομές –μην το βλέπουμε κτιριακά- να λειτουργούν συμπληρωματικά και μέσα σε ένα πλαίσιο συνέργειας. Γι’ αυτό μιλήσαμε για νοσοκομεία κόμβους και νοσοκομεία ακτίνας όπου θα διασυνδέονται, θα έχουν πληρότητα υπηρεσιών, επάρκεια προσωπικού και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας ……».

Κατόπιν αυτών, υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες εντείνονται και ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό, να ενημερώσει την Βουλή, για το ποιός είναι ο ακριβής σχεδιασμός της Κυβέρνησης για τη δομή και τη λειτουργία του Γ.Ν. Θήβας. 

Τέλος, ρώτησε εάν θα διατηρηθεί η υφιστάμενη μορφή ή βρίσκεται υπό επεξεργασία κάποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας της δομής.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί, ούτε να καταργηθεί. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο μελλοντικός σχεδιασμός αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αποτελεί αρμοδιότητα της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας και για την εκπόνησή του θα εξεταστούν διάφορα κριτήρια (όχι μόνο η χιλιομετρική απόσταση) και σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς.

Ελπίζουμε οι υποσχέσεις να μην αναιρεθούν!

 

Για να παρακολουθήσετε την συζήτηση, πατήστε εδώ​

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: