Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Επιτακτική η άμεση έγκριση δύο (2) τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Αράχωβας»

 


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητείται η άμεση έγκριση δύο (2) τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Αράχωβας.

Στην ερώτησή επισημαίνεται ότι τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους στη χώρα δημιουργούν ανησυχία στους ειδικούς, καθώς η αύξηση είναι ραγδαία πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία, ενώ σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον εμφανιστεί κάποιο κρούσμα θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα αμέσως όπως γινόταν πέρσι. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αράχωβας, με επιστολή του, ενημερώνει ότι στο Γυμνάσιο Αράχωβας, ο αριθμός των μαθητών είναι είκοσι επτά (27) και λόγω της πανδημίας και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Α/Βάθμιας, Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Κόπτση, «όπου υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, τα τμήματα πρέπει να χωρίζονται».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση για τις συνέπειες του κορωνοϊου στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 ανέφερε ότι θα ήταν επιθυμητά τα ολιγομελή τμήματα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, κριτήριο που το Γυμνάσιο Αράχωβας πληροί.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την αρμόδια υπουργό να αποδεχτεί άμεσα το δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αράχωβας για τη λειτουργία δύο (2) τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου.   

 


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: