Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Σταματάει η περισυλλογή των αδέσποτων στη Λιβαδειά – O Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψουν άμεσα τα ζώα ενημερώνουν οι Φιλόζωοι


Με αφορμή την περισυλλογή τυχαίων αδέσποτων που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά ο Δήμος Λιβαδειάς την περασμένη Παρασκευή, έγινε συνάντηση σήμερα του Συλλόγου μας και άλλων Φιλοζωικών οργανώσεων με τον Δήμαρχο Λεβαδέων και τον Γ.Γ. του Δήμου, αναφέρει σε δελτίο Τύπου οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς.
Στην συνάντηση ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σταματάει άμεσα η περισυλλογή των αδέσποτων και ανακαλείται η συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία. Διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι συλλέχθηκαν μόνο 3 ζώα, τα οποία θα επιστρέψουν άμεσα στην πόλη. Από την πλευρά μας, αφού εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας αλλά και την άποψη ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό και σχεδιασμένο, εκφράσαμε τις προτάσεις μας, τις οποίες και θα καταθέσουμε γραπτά στον Δήμο. Οι φωτογραφίες των 3 ζώων αμέσως μόλις επιστρέψουν θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.
Όπως είχαμε από την πρώτη στιγμή εντοπίσει, η απόφαση περισυλλογής τυχαίων ζώων και η φιλοξενία τους σε ιδιωτικό ενδιαίτημα για λίγες ημέρες (αφού το ποσό που είχε διατεθεί επαρκούσε για ελάχιστες μέρες και για λίγα ζώα) είναι άσκοπη, αναποτελεσματική και δεν εντάσσεται σε κανένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων. Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος έχει προωθήσει προς υιοθεσία πάνω από 100 αδέσποτα, στα 3 χρόνια λειτουργίας του και έχει φροντίσει να στειρωθούν, εμβολιαστούν, αποπαρασιτωθούν και θεραπευτούν πολύ περισσότερα, προσφέροντας αφιλοκερδώς και με μεγάλο κόπο και κόστος, κοινωνικό έργο στην πόλη. Είμαστε παρόντες και παρούσες για κάθε συνεργασία που θα αποσκοπεί στην μείωση των αδέσποτων και στην ευζωία των ζώων, μέχρι κανένα ζώο να μη βρίσκεται στο δρόμο.
Ευχαριστούμε ολόκληρη τη Φιλοζωική κοινότητα της χώρας που στάθηκε στο πλευρό μας και ιδιαίτερα την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής- Σαρωνικού για την συνδρομή, τη βοήθεια και την παρουσία τους.

 Στο ΔΣ η συνέχεια…


«Με χαρά πληροφορηθήκαμε από τη συνέντευξη τύπου του κ. Ταγκαλέγκα ότι η δημοτική αρχή αναστέλλει τις καθ' όλα λανθασμένες ενέργειες της για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και ότι το θέμα θα συζητηθεί στο φυσικό του χώρο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου το σύνολο των δημοτικών συμβούλων μαζί με τους πολίτες που ενδιαφέρονται, θα αναζητήσουμε μια αποτελεσματική λύση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα»… σχολίασε σχετικά η παράταξη Αλλάζουμε Σελίδα του κ. Δημήτρη Καραμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: