Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει το «θεμέλιο λίθο» στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της MYTILINEOS στη Βοιωτία!



Η είδηση πως ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλει τον «θεμέλιο λίθο» στη νέα επένδυση του Ομίλου MYTILINEOS  στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας επιβεβαιώνεται και μέσα από την επίσημη πρόσκληση που στάλθηκε σήμερα από τον επιχειρηματικό όμιλο. Η τελετή θεμελίωσης έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο να είναι πανέτοιμος να υλοποιήσει τη νέα επένδυσή του στη Στερεά Ελλάδα, δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) στην Ευρώπη!!!

Ο νέος σταθμός CCGT - με τεχνολογία general electric- θα είναι ισχύος 826MW και θα κατασκευαστεί στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Το προβλεπόμενο κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 300 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες – κατά πάγια πρακτική της MYTILINEOS – θα καλυφθούν κυρίως από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του σταθμού, τοποθετείται στο 4ο τρίμηνο του 2021. Θα επανέλθουμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια: