Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019

H «επίσημη πρώτη» εμφάνιση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Αναφορά στο Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη


Στο κατάμεστο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και μέσα σ` ένα γενικό πνεύμα αισιοδοξίας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε το σχέδιο της κυβέρνησής του για την επόμενη μέρα στη χώρα, μιλώντας για τις προτεραιότητές του αλλά και ανακοινώνοντας μέτρα για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών. Η 84η ΔΕΘ αποτέλεσε, όμως, και την «επίσημη πρώτη» εμφάνιση του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, ο οποίος με περισσή ικανοποίηση άκουσε από τα χείλη του Πρωθυπουργού να αναφέρεται στο εξαιρετικά φιλόδοξο project του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, ως παράδειγμα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.Πρόσωπα από τον πολιτικό, αυτοδιοικητικό, επιχειρηματικό και εν γένει κοινωνικό χώρο, πλαισίωσαν με την παρουσία τους την επίσημη έναρξής της, με τιμώμενη χώρα φέτος την Ινδία. Ανάμεσά τους και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος σχολίασε μέσω των social media «84η ΔΕΘ για την Εθνική και Περιφερειακή Ανάπτυξη! Ιδιαίτερα τιμητική για εμάς η αναφορά του Πρωθυπουργού στο μεγάλο project των Οινοφύτων ως πρότυπο για τα βιομηχανικά πάρκα της χώρας».

Καταχειροκροτούμενος σε πολλά σημεία της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θέλει να συνάψει μια νέα Συμφωνία Δημιουργίας με τον λαό, αναφέρθηκε στους τομείς που θα δώσει έμφαση ως πρωθυπουργός και μίλησε λεπτομερώς για το πώς σχεδιάζει να οδηγήσει στην ανάπτυξη την οικονομία.
Επιγραμματικά, ο Πρωθυπουργός κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ:


·         Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
·         Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.
·         Άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
·         Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%.
·         Μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 5%.
·         Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές. Και  δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
·         Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
·         Μεσοπρόθεσμα, αλλά  όχι εντός του 2020, καταργούνται το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
·         Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
·         Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
·         Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.
·         Θα δοθεί μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
·         Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
·         Από την 1η Ιουλίου του 2020 ξεκινά η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Θα προβλέπεται μόνο για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.
·         Θεσπίζεται άμεσα προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

Στο περιθώριο της βραδιάς των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είχε την ευκαιρία να συναντήσει κορυφαία πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μέλη της κυβέρνησης αλλά και  πολλούς Στερεοελλαδίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις επίσημες εκδηλώσεις... 

 Δεν υπάρχουν σχόλια: