Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Διακοπή ηλεκτροδότησης των αγροτών χωρίς δυνατότητα βιώσιμης ρύθμισης των οφειλών τους –Στη Βουλή το θέμα από τον κ. Γιώργο Μουλκιώτη


Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Βοιωτίας:
«Οι αγρότες χρειάζονται βιώσιμες ρυθμίσεις για τις  οφειλές  στην  ΔΕΗ ΑΕ, χωρίς προκαταβολή 40%. Ρυθμίσεις, όπως για τις οφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο, έως 120 δόσεις»

 Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών,  αναφορικά με τα νέα εμπόδια που δημιουργεί η ΔΕΗ AE, σε μια κρίσιμη περίοδο, αφού επιβαρύνει απροσδόκητα το κόστος παραγωγής, με εξωπραγματικές απαιτήσεις. 
Με την ερώτησή του, ο βουλευτές τονίζει ότι είναι απαράδεκτη η διακοπή ηλεκτροδότησης των αγροτών, χωρίς δυνατότητα βιώσιμης ρύθμισης των οφειλών τους και είναι αντιαναπτυξιακές οι ανατιμήσεις της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, αφού δεν λαμβάνεται υπόψιν η ιδιαιτερότητα του αγροτικού επαγγέλματος. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί εάν προτίθενται να θεσπίσουν βιώσιμη ρύθμιση του συνόλου των μέχρι σήμερα οφειλών των αγροτών, χωρίς την απαίτηση προκαταβολής 40% με ταυτόχρονη ενημερότητα ων τρεχουσών οφειλών, κατ΄ αντιστοιχία με τις ρυθμίσεις προς το ελληνικό δημόσιο, ανερχόμενες έως και τις 120 δόσεις. Επιπλέον, ερωτά, ποιά αντισταθμιστικά μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα για τους αγρότες, δεδομένου ότι ανακοινώθηκε εκπτωτική πολιτική από 1 Ιανουαρίου 2020 για τους καταναλωτές μέσω νέων πακέτων υπηρεσιών της ΔΕΗ ΑΕ, όπως και τι άλλα μέτρα και πρωτοβουλίες θα λάβουν για την στήριξη των αγροτών. 

 Από το Πολιτικό Γραφείο  


Δεν υπάρχουν σχόλια: