Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Π. Φορτωμά και τον Καθηγητή Θεολογίας Σπ. Σκιαδαρέση βράβευσε ο Δήμος Θηβαίων


Τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παύλο Φορτωμά και τον Καθηγητή Θεολογίας- Πρωτοψάλτη και Περιφερειακό Σύμβουλο Αχαΐας  Σπ. Σκιαδαρέση  βράβευσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς”, κατά τη διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών, πολιτιστικής εκδήλωσης ενταγμένης στα “Πινδάρεια”.  



Στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, οι διοργανωτές μίλησαν με  κολακευτικά σχόλια για τη ζωή και το έργο των τιμώμενων προσώπων και τη σημαντική προσφορά τους στον χώρο της Βυζαντινής Μουσικής.

Τις απονομές των αναμνηστικών πλακετών έκαναν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου και ο Αντιδήμαρχος Δ. Θηβαίων κ. Γεώργιος Παπασπύρου.
Στο άρτια οργανωμένο και άκρως επιτυχημένο 4ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, συμμετείχαν
οι Βυζαντινές Χορωδίες 1) Αθηνών “Αντιφωνικό Μέλος” με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καμαριαρη, 2) Ιεροψαλτών Πατρών με χοράρχη τον κ. Σπύρο Σκιαδαρέση και του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών “ο Ευαγγελιστής Λουκάς” με χοράρχη τον κ. Αντώνη Τσαρουχά, που απέδωσαν εξαιρετικά βυζαντινές μελωδίες και ταξίδεψαν το κοινό στα μονοπάτια του μακροβιότερου μουσικού πολιτισμού της οικουμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: