Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Tον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021" διεκδικούν η Στερεά Ελλάδα και οι Δελφοί!

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Ένας θεσμός, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, και από κοινού Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτός να φιλοξενηθεί το 2021 στην «Καρδιά της Ελλάδας».
Οι Δελφοί, αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας.  Με σπουδαία αρχαιολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διεθνούς αναγνώρισης, πληρούν σαφώς τις ιστορικές και πολιτιστικές προϋποθέσεις για να ανακηρυχτούν επάξια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Με συντονισμένες ενέργειες και με τη σύσταση μίας κοινής ομάδας εργασίας του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιχειρείται να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εν λόγω υποψηφιότητα που θα καταστήσει τον «Ομφαλό της Γης», την ισόβια αυτή κοιτίδα πολιτισμού, κέντρο της Ευρώπης, αλλά και θα συντελέσει αποτελεσματικά και έμπρακτα στην περαιτέρω ανάπτυξή της περιοχής, μιας και η νικήτρια πόλη λαμβάνει ένα σπουδαίο χρηματικό βραβείο.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα στιγμές, εμείς οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να σχεδιάζουμε το μέλλον, με αφετηρία τον σπουδαίο πολιτισμό της χώρας μας. Εμμένοντας στη συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, η Περιφερειακή Αρχή συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις τον Δήμο Δελφών, με τη βεβαιότητα ότι η ήδη υφιστάμενη θέση που κατέχει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Δεν υπάρχουν σχόλια: