Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Ο Γιάννης Σταθάς ρωτά για την διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού




Θέμα: Απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη διακοπή των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 1511 Λιανοκλάδι-Αθήνα, 1510 Αθήνα-Λιανοκλάδι,που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σταθμών Δαύλειας, Αλιάρτου, και οι κάτοικοι τόσο της Βοιωτίας όσο και της Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετούνται με φθηνό εισιτήριο στην εποχή των Μνημονίων.

Σύμφωνα με καταγγελίες, λόγω έλλειψης προσωπικού, σχεδιάζεται να «κοπεί» το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1511 Λιανοκλάδι-Αθήνα,το λεγόμενο «τοπικό» που έχει φθηνό εισιτήριο,και το οποίο αναχωρεί από το Λιανοκλάδι περίπου στις 6π.μ. και φθάνει την Λιβαδειά στις 7:30π.μ. ενώ διέρχεται επίσης από την Δαύλεια και την Αλίαρτο, εξυπηρετώντας, λόγω ώρας, πλήθος κόσμου που θέλει να ταξιδέψει ακόμα και αυθημερόν προς Αθήνα. Αντίστοιχα, σχεδιάζεται να «κοπεί» και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1510 Αθήνα-Λιανοκλάδι.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δύο προαναφερθέντα δρομολόγια είναι τα μοναδικά «απλά» τρένα με φθηνό εισιτήριο. Επίσης, είναι τα μοναδικά που εξυπηρετούν τις περιοχές Δαύλειας και Αλιάρτου, οι οποίες, σε περίπτωση που τα δρομολόγια σταματήσουν, θα κλείσουν οι σταθμοί  Δαύλειας και Αλιάρτου, που εξυπηρετούν τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών με φθηνό εισιτήριο στις δυσμενείς εποχές των μνημονίων.


Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην σταματήσουν τα φθηνά δρομολόγια των παραπάνω αμαξοστοιχιών και να μην αποκλειστούν τελείως οι παραπάνω περιοχές;

-Προτίθεται να προβεί στην έκδοση ΦΕΚ για την εθελοντική επιστροφή των μεταταχθέντων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.;



Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: