Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κινητικότητα στη ΝΔ για τη φορολόγηση των αγροτών

Συνεχίζονται στο εσωτερικό της ΝΔ οι διαβουλεύσεις για το θέμα των αγροτών, καθώς αυξάνονται  οι φωνές που αντιδρούν στα μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο.

Στις 7 το απόγευμα συνεδριάζει το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο Mega, άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα λάβει πρωτοβουλίες για το φορολογικό καθεστώς των αγροτών.

«Είναι λογικό πολλοί βουλευτές της ΝΔ να εκφράζουν εντονότατο προβληματισμό γι ΄αυτά τα μέτρα τα οποία έρχονται. Εμείς τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε έτσι τα δημοσιονομικά και τις πολιτικές ώστε να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα ειδικά στο ΦΠΑ, ειδικά στους αγρότες όπου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση» είπε ο κ. Καραγκούνης.
Σημείωσε ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός μέσα στο κόμμα και για το λόγο αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν αρκετές συσκέψεις.
Ο κ. Καραγκούνης τόνισε ότι το αγροτικό είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις σήμερα, χωρίς ωστόσο να τις διευκρινίζει.
«Ο προβληματισμός έχει μεταφερθεί στον κ. Μεϊμαράκη. Θα γίνουν κάποιες κινήσεις συγκεκριμένες και από το κόμμα. Η λογική είναι να βρούμε μία διέξοδο ειδικά στους κατ΄επάγγελμα αγρότες οι οποίοι πλήττονται από το πρώτο ευρώ. Η φορολόγηση πάει από το πρώτο ευρώ στο 29%. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένει διαθέσιμο εισόδημα για όλη την αγροτική παραγωγική. Η δική μας δέσμευση είναι να προσπαθήσουμε αυτές τις ρυθμίσεις να τις αλλάξουμε» εξήγησε.
Ο βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί την Τρίτη με την αρμόδια επίτροπο και ενδεχομένως με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα των αγροτών.

Ο βουλευτής ζήτησε από την κυβέρνηση να βρει ισοδύναμα μέτρα με αυξήσεις φόρων στα ποτά και τα τσιγάρα. «7 λίρες και 7 ευρώ κοστίζουν στη Βρετανία και το Βέλγιο τα τσιγάρα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Σημειώνεται ότι βουλευτές του κόμματος έχουν εκφράσει τον έντονο προβληματισμό τους στον πρόεδρο της ΝΔ για την αλλαγή φορολογικού καθεστώτος στους αγρότες, κάνοντας λόγο για μέτρα που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να «περάσουν» από τη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που συνάδελφοί τους του ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταψηφίσουν.

Την Πέμπτη, ο κ. Μεϊμαράκης είχε μια πρώτη συνάντηση με περισσότερους από 30 βουλευτές της ΝΔ, από αγροτικές περιοχές. Οι βουλευτές εξέφρασαν στον κ. Μεϊμαράκη τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές στον ΦΠΑ, που τους αφορούν και γενικότερα για τη φορολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ τούς είπε ότι θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμά όπου πρέπει, και στην κυβέρνηση και στους εταίρους, ώστε, ό,τι είναι δυνατόν, να αλλάξει προς την κατεύθυνση της στήριξης των αγροτών.

«Για τη ΝΔ το θέμα των αγροτών δεν είναι συντεχνιακό αλλά προτεραιότητα, καθώς καταστρέφεται η πρωτογενής παραγωγή και μάλιστα την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ανεβάζει τη φορολογία για να εξυπηρετήσει κομματικές υποχρεώσεις αυξάνοντας το κράτος και κάνοντας διορισμούς» αναφέρουν πηγές της Συγγρού. Πηγή www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: