Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες, που σε πολλές περιοχές θα αγγίξουν τους 39 βαθμούς Κελσίου, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ειδικότερα ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου, ενώ 38 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ σρα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: