Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Η Φωτεινή Βελεσιώτου κάνει στάσεις ανά τη Στερεά στην καλοκαιρινή της περιοδεία

Η μεγάλη περιοδεία της Φωτεινής Βελεσιώτου αυτό το καλοκαίρι  με πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται και τη φέρνει κοντά σε τόπους και ανθρώπους που αναζητούν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο πολλοί σταθμοί με βασική στάση αυτή στη                 Τεχνόπολη στην Αθήνα 2 Σεπτέμβρη.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τώρα και με ένα νέο δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη μας χαρίζει μοναδικές ερμηνείες σε μια παράσταση που θα μείνει αξέχαστη με τραγούδια από τη προσωπική της δισκογραφία  και άλλα αγαπημένα σημαντικών δημιουργών.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ' ενα τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

2  Αυγούστου ΚΩΣ

3  Αυγούστου ΝΙΣΥΡΟΣ

9 Αυγούστου ΣΙΦΝΟΣ

11 Αυγούστου ΣΕΡΙΦΟΣ (Φεστιβάλ Σερίφου)

13 Αυγούστου ΠΡΕΒΕΖΑ (Με τη Λιζέτα Καλημέρη)

14 Αυγούστου ΚΥΡΙΑΚΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας)

16 Αυγούστου ΧΑΝΙΑ

19 Αυγούστου ΓΑΥΔΟΣ

21 Αυγούστου ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Θέατρο των Αγρών)

24 Αυγούστου ΛΑΜΙΑ (Φεστιβάλ Οίτης,με τη Λιζέτα Καλημέρη))

25 Αυγούστου Λάρισα (Με τη Λιζέτα Καλημέρη)

2 Σεπτεμβρίου ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΑ(Με καλεσμένους: Μανώλη Μητσιά, Παντελή Θαλασσινό, Μίλτο Πασχαλίδη, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρο Σιόλα, Μίνω Μάτσα, Ευγένιο Δερμιτάσογλου)

5 Σεπτεμβρίου ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Με τη Λιζέτα Καλημέρη)

6 Σεπτεμβρίου ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ/Θεσσαλονίκη (Με τη Λιζέτα Καλημέρη)

11 Σεπτεμβρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Με τη Λιζέτα Καλημέρη)

12 Σεπτεμβρίου ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Με τον Μανώλη Μητσιά)

19 Σεπτεμβρίου ΒΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: