Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνάντησης Γ.Σταθάκη με Περιφερειάρχες

Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, οι Περιφερειάρχες της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ, Κώστα Αγοραστό.

Στο επίκεντρο ήταν η επίσπευση της αποπληρωμής των έργων που εντάσσονται σε αυτό, αλλά και η έναρξη των έργων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Επίσης, κατέθεσαν προτάσεις για μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων. Όπως, λόγω των περιορισμών από τα capital controls, να υπάρξει τραπεζική ευελιξία στους αναδόχους έργων ΕΣΠΑ, ώστε να δύνανται να πληρώσουν υλικά για τις ανάγκες των έργων ή και εργατικό κόστος, καθώς και για την έκδοση εγγυητικών επιστολών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή και σύναψη συμβάσεων.

Οι Περιφερειάρχες ζήτησαν βελτιώσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα, που να αποτρέπουν τη διάλυση εργολαβιών ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης πληρωμής από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός, είχε αποστείλει και σχετική επιστολή μ΄όλα αυτά τα θέματα στον κ. Σταθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: