Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Καταψήφισε τη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φοροληστεία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπε ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εκβιασμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ, της εργοδοσίας, των αγορών και των τραπεζιτών, των ΜΜΕ και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία των ουρών στα ΑΤΜ, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά την προδοτική στάση πολλών κατ’ όνομα εργατικών συνδικάτων. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή και όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης και όχι μια πορεία υποταγής.

Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στο λαό και την ετυμηγορία του και έσπευσε να καθίσει στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα. Με αυτούς που αντιτάχθηκαν σθεναρά, από την πρώτη στιγμή, στο ΟΧΙ του λαού. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ξεκίνησε νέα «διαπραγμάτευση» με τους ευρωπαίους «εταίρους» που κατέληξε στην ταπεινωτική συμφωνία της Κυριακής 12/7. Στη νέα συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά νέο μνημόνιο και μάλιστα, με μέτρα αντίστοιχα (αν όχι χειρότερα) με αυτά που ο λαός είχε καταψηφίσει μια βδομάδα πριν, με ποσοστό 61,3%!


Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη!
Δεν θα μείνουμε στη μέση του δρόμου και στο ΟΧΙ της κάλπης.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης,
το ΟΧΙ μέχρι τέλος.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή να βροντοφωνάζουμε, να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για να κερδίσει το πραγματικό, λαϊκό ΟΧΙ στα παλιά και νέα μνημόνια. Το ΟΧΙ στους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ στο όνομα του χρέους. Για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία της κυβέρνησης και η ένταξή μας στον ESM. Να σπάσει η φυλακή του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του, και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο έλεγχο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους.



Καλούμε σε συγκέντρωση για τη δημιουργία Επιτροπής υπεράσπισης του «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

Τρίτη 21/7 || στις 8:30 μ.μ. || Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Κεντρική πλατεία


Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής

«ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: