Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κουντουρά σε Μπασιάκο για την τουριστική προβολή και τη συγκροτημένη ανάδειξη των Αρχαιολογικών θησαυρών της Βοιωτίας


Σε απάντηση του σχετικού εγγράφου που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Ευάγ. Μπασιάκος, σας ενημερώνουμε ότι η ανάπτυξη και ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της προώθησης θεματικών μορφών, όπως ο Πολιτιστικός Τουρισμός και η εφαρμογή συγκροτημένης στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής επιμέρους περιοχών της Χώρας ως τουριστικών προορισμών, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία αλλά και την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού .   

Προς την κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα (κανονιστικό, ρυθμιστικό, σχεδιασμού, προβολής και διαφήμισης) με στόχο την ενιαία τουριστική προβολή και διαφήμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, την ορθολογική τουριστική ανάπτυξη της Χώρας και ειδικότερα την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας περιοχών με σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως ο νομός Βοιωτίας. 
Στο παραπάνω πλαίσιο ο ΕΟΤ βάσει των διατάξεων του ν. 4276/2014, (άρ. 45 και 46), παρέχει σύμφωνη γνώμη σε ετήσια προγράμματα καθώς και σε επιμέρους δράσεις τουριστικής προβολής που υποβάλλουν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Χώρας. Επίσης, στέκεται αρωγός με την πολυετή τεχνογνωσία του σε κάθε Περιφερειακή ή Δημοτική Αρχή στο έργο της κατάρτισης συγκροτημένου προγράμματος δράσεων προβολής και συνδράμει αποφασιστικά στην προβολή των περιοχών αυτών θέτοντας στη διάθεσή τους όλα τα κανάλια επικοινωνίας και προώθησης που διαθέτει όπως, Γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού, προβολή σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, διαδικτυακή πλατφόρμα visitgreece.gr, διοργάνωση από κοινού ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips και press trips) για την προβολή των περιοχών και πολλές άλλες εξειδικευμένες δράσεις.      
Αναφορικά με την τουριστική προβολή και τη συγκροτημένη ανάδειξη των Αρχαιολογικών θησαυρών της Βοιωτίας, η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού είναι δεδομένη, σε συνεργασία και συνέργειες με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ειδικότερα, σας ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΤ ανταποκρινόμενος θετικά σε αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχει ήδη παράσχει καταρχήν σύμφωνη γνώμη για το πρόγραμμα τουριστικής της προβολής κατά το έτος 2015, αναμένοντας αναλυτική περιγραφή των επιμέρους δράσεων. 
Υπενθυμίζουμε ότι οι Περιφέρειες της Χώρας επιδοτούνται με ειδικά κονδύλια προκειμένου να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να υλοποιούν προγράμματα δράσεων για την τουριστική προβολή τους. 

Η Αναπληρώτρια Υπουργός
 Έλενα Κουντουρά

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μα καλά εκλέγεται απο το 1992 και αντί να τα είχε κάνει έργα τα κάνει ερωτήσεις? Πρέπει να υπάρχει φιλότιμο τίποτα άλλο.