Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ραντεβού το Σεπτέμβρη δίνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λιβαδειάς




Την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2015, στον 3ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λιβαδειάς, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα: «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης», για νέους/ες και εφήβους, τις οποίες συντόνισαν εθελόντριες ψυχολόγοι και στόχευε σε μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας.
Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, οι συμμετέχουσες μαθήτριες και οι μαθητές από τα Γυμνάσια της Λιβαδειάς μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες και στη συνέχεια αποφάσισαν για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων και τα βιβλία που θα προσεγγίσουν βιωματικά σε κάθε συνάντηση.
Από τότε κάθε ομάδα συναντήθηκε πέντε (5) φορές και δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μιλήσουν και να εμβαθύνουν σε αρκετά από τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους εφήβους και να λάβουν έγκυρες κι αξιόπιστες απαντήσεις από τις τρεις (3) έμπειρες εμψυχώτριες.
Οι εντυπώσεις όλων των εμπλεκομένων (οργανωτών, συντονιστών και συμμετεχόντων) από το πρόγραμμα, ήταν ιδιαίτερα θετικές και στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση εκφράστηκε από όλους η επιθυμία να συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά. Κατατέθηκαν μάλιστα ιδέες με σκοπό των εμπλουτισμό του προγράμματος με νέες δραστηριότητες, μεθόδους και μέσα.
Το πρόγραμμα οργανώθηκε από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας. Ωστόσο την καρδιά του αποτέλεσαν οι τρεις εμψυχώτριες που συντόνισαν εθελοντικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τις ομάδες:
·        η κα Κιούση Δήμητρα Ψυχολόγος,
·        η κα Μπαρώνη Ειρήνη, Κοινωνική Λειτουργός του Γ.Ν. Λιβαδειάς και Ψυχοθεραπεύτρια και
·        η κα Χαροκόπου Δήμητρα Ψυχολόγος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ),
τις οποίες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, καθώς χωρίς αυτές το πρόγραμμα δεν ήταν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί.
Ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στην εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος», που ήταν χορηγός του προγράμματος και ανέλαβε την αγορά των βιβλίων που ήταν απαραίτητα για να λειτουργήσουν οι ομάδες, τα έξοδα υλοποίησης και προβολής του προγράμματος.
Καλό καλοκαίρι.

Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: