Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: "Άμεση οικονομική ενίσχυση αγροτών ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης. Ο «θάνατος» του πρωτογενούς τομέα, προ των πυλών"


 Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση που συνυπογράφουν μέλη της Κ.Ο., προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, ζητά την παροχή οικονομικής ενίσχυσης αγροτών της Βοιωτίας ενόψει της αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης

Επισημαίνεται ότι, στη Βοιωτία, όπως και στους υπόλοιπους αγροτικούς νομούς της χώρας, οι περισσότεροι κάτοικοι βιοπορίζονται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της γης. 

Τονίζεται επίσης, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η τιμή των καυσίμων έχει αυξηθεί δραματικά, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και το πετρέλαιο κίνησης, προϊόν πρωταρχικής σημασίας στη σύγχρονη γεωργία και τις εργασίες που απαιτεί.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι τιμές των αγροεφοδίων (σπόροι, λιπάσματα, πετρέλαιο, κλπ) έχουν αυξηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να αυξάνεται άμεσα το κόστος παραγωγής, οι αγρότες είναι ήδη βεβαρυμένοι με πολλές οφειλές και οι δαπάνες τους πραγματοποιούνται στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, ενώ σε σύντομο διάστημα αρχίζει η καλλιεργητική περίοδος (π.χ. σπορά σιτηρών). Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην έχουν δυνατότητα καλλιέργειας των χωραφιών.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης την τρέχουσα περίοδο, αλλά και να ενισχύσουν εκτάκτως τους αγρότες με επίδομα πετρελαίου κίνησης ανά στρεμματική καλλιέργεια.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: