Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Λίγο πριν την “τελική γραμμή” η Μονάδα Απορριμμάτων στη Θήβα


Λίγο πριν από  την τελική γραμμή βρίσκεται η νέα Μονάδα Απορριμμάτων στη Θήβα. Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στο θέμα μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί το 75% του έργου και απομένει το υπόλοιπο 25%  για να τεθεί σε λειτουργία. Ουσιαστικά μένουν κάποιες ασφαλτοστρώσεις, συνδέσεις του βιοαερίου με τη ΔΕΗ καθώς η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Να υπενθυμίσουμε πως η μονάδα βάσει προγραμματισμού έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2021. Παρόλα αυτά  το έργο δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί στην συγκεκριμένη ημερομηνία με αποτέλεσμα να πάρει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Εφόσον δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αναμένεται η νέα μονάδα να μπει σε τρίμηνη δοκιμαστική λειτουργία από τις αρχές του νέου έτους. Πρόκειται για ένα έργο με κομβική σημασία για την περιοχή καθώς αναμένεται αν προσφέρει πολύτιμες και ουσιαστικές λύσεις στο χρονίζων πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Επίσης θα μπορεί να διαχειρίζεται λυματολάσπη και μέσω επεξεργασίας θα γίνεται κομπόστ και επίσης θα παράγεται βιοαέριο. Είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα με αυτού του είδους την τεχνολογία. Διαβάστε περισσότερα στο 

https://ypodomes.com/ligo-prin-tin-quot-teliki-grammi-quot-i-monada-aporrimmaton-sti-thiva/?fbclid=IwAR2VQJ-90W0qRMzXRjrxM5ZGdEWBTbX5mngL-GtKwIGv0vzNR2-BeIQRZes

Δεν υπάρχουν σχόλια: