Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ επεκτείνει τη δράση του στο Ν. Βοιωτίας και το Δήμο Ορχομενού




Στις 27/10/2021 η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετέβη στο Δημαρχείο του Δ. Ορχομενού για την πραγματοποίηση προγραμματισμένης συνάντησης με τις τοπικές δημοτικές αρχές.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συνομίλησε με τον Αντιδήμαρχο Κοιν. Πολιτικής και Πολιτισμού, κ. Γρηγόρη Ξηρογιάννη, παρουσία της Δημάρχου, κας Καράλη Παρασκευής, σχετικά με το έργο του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τις ανάγκες της περιοχής στον τομέα των εξαρτήσεων.

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσαν την Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις υπηρεσίες που προσφέρονται για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου με έδρα τη Λαμία.

Το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και ο κ. Ξηρογιάννης, εισηγήθηκαν προτάσεις για μελλοντικές δράσεις με αποδέκτες μέλη της τοπικής κοινότητας, με στόχο την τακτική παρουσία του φορέα στην περιοχή, για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα εθισμού.

Η επίσκεψη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στον Δ. Ορχομενού αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά συναντήσεων που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην πόλη, με την επόμενη να έχει ως στόχο τη διασύνδεση και δικτύωση με εργαζόμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου καθώς και των αστυνομικών αρχών.

Οι νέες Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020»

Δεν υπάρχουν σχόλια: