Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Την προσεχή Τετάρτη μετατίθεται λόγω κακοκαιρίας η κοινή εκδήλωση του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. με το Δήμο Λεβαδεών

 


Η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθιερώθηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου. Κύριος στόχος της είναι η πρόληψη, η αντιμετώπιση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε όλο τον πλανήτη.   

Ο μήνας Οκτώβριος θεσμοθετήθηκε ως ο μήνας πρόληψης, γι’ αυτό διοργανώνονται δράσεις και δραστηριότητες σε όλες τις χώρες, με σκοπό να συμβάλλουν στην ενημέρωση και στην αντιμετώπιση της νόσου . 

Η ροζ κορδέλα, σήμα κατατεθέν, αγκαλιάζει τις χιλιάδες γυναίκες που παλεύουν καθημερινά με την ασθένεια του καρκίνου του μαστού. 

Η έγκαιρη διάγνωση και ο προληπτικός έλεγχος σώζουν ζωές.

 Ο Δήμος Λεβαδέων ως ενεργός συμμέτοχος στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού έχει φωταγωγήσει το ρολόι του Πύργου στο ροζ χρώμα της εκστρατείας και σε συνεργασία με το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα διοργανώσουν να διαδραστικό περπάτημα στο ιστορικό κέντρο της πόλης με μουσική, τραγούδια, χορό και δρώμενα με τίτλο «Η γυναίκα αγωνίζεται 1821-2021». 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 θα υπάρχει έντονη βροχόπτωση και ως εκ τούτου η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 18:15. Σημείο συνάντησης η Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: