Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Η ΘΟΛΟΣ Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα είναι ξανά ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 με ανανεωμένα συστήματα εικονικής πραγματικότητας

 


Η ΘΟΛΟΣ Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα είναι ξανά ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 με ανανεωμένα συστήματα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα προσφέρουν στους θεατές μία αξεπέραστη εμπειρία!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού χρησιμοποιεί από την αρχή της ίδρυσής του την Εικονική Πραγματικότητα για να παρουσιάσει με εύληπτο, επιμορφωτικό και διαδραστικό τρόπο στο κοινό θέματα της ελληνικής ιστορίας και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Οι παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει το ΙΜΕ, με βάση μια πρωτότυπη και, παγκοσμίως πρωτοποριακή, διαδικασία έρευνας, τεκμηρίωσης και οπτικοποίησης της πληροφορίας, αποτελούν τεκμήρια υψηλής πολιτιστικής αξίας. 

Τα Θέατρα Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» χρησιμοποιούν τελευταίας γενιάς εξοπλισμό και λογισμικό. Τα νέα προβολικά συστήματα τελευταίας γενιάς, τύπου RGB LASER, της «ΘΟΛΟΥ» αποτελούν τελευταία λέξη της τεχνολογίας για διαδραστικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο και προσφέρουν υψηλότερη ευκρίνεια εικόνων, καθώς χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις προσομοίωσης.

Ταξιδεύουμε, λοιπόν, με αφετηρία τη «ΘΟΛΟ», το νούμερο ένα θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας στη χώρα στον χώρο και τον χρόνο, σε μνημεία και τόπους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΟΛΟΥ

Διαδραστικές περιηγήσεις σε αρχαίες πόλεις και εμβληματικά μνημεία, καθώς και συναρπαστικές τρισδιάστατες ταινίες:

«Αγία Σοφία, 1500 Χρόνια Ιστορίας»

«Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

«Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»

«Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών»

«Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή»

«Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων»

«Δαρβίνος - Το Μυστήριο της Φύσης»

«Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων»

Σύντομα και με τη νέα διαδραστική εικονική περιήγηση στους Δελφούς!

Για τις ημέρες και ώρες προβολών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.tholos254.gr

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

·       Για την είσοδο στη «ΘΟΛΟ» οι επισκέπτες πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση), ή αρνητικό rapid test έως 48 ώρες πριν. Οι ανήλικοι επισκέπτες, από 5 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου 24ώρου. Η ταυτοπροσωπία θα πραγματοποιείται με επίδειξη ταυτότητας ή διαβατήριου ή διπλώματος οδήγησης. Είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους.

·       Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ ολη τη διάρκεια της παραμονής στους εσωτερικούς χώρους του «Ελληνικού Κόσμου».

·       Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων (1,5 μέτρο κατ' ελάχιστον) σε όλους τους χώρους αναμονής (ταμεία, πωλητήριο).

·       Συστήνεται η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια θα επικυρώνονται ανέπαφα, κατά την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: