Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ένα νέο τοπίο ενόψει εκλογών


 Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Πηγή: newsbreak.gr

 

Ό,τι και να λένε είναι γεγονός αναμφισβήτητο: Η υποψηφιότητα Παπανδρέου αιφνιδίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλα είχαν στο μυαλό τους όταν προκηρύχθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ., άλλα συμβαίνουν.

Ο μεν Μητσοτάκης να συνεχίσει τη διεύρυνση προς το ΠΑΣΟΚ τοποθετώντας και άλλους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου σε θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνηση και στον κρατικό μηχανισμό. Έως και την εορτή της ΟΝΝΕΔ με… υπουργούς του ΠΑΣΟΚ την ετίμησε!

Ο δε Τσίπρας μελετούσε να εντατικοποιήσει έτι περαιτέρω τις επαφές του με τη Φώφη Γεννηματά, με απώτερο εκλογικό σκοπό την ένωση των δύο χώρων εις σάρκα μίαν, την προοδευτική παράταξη. Προκειμένου να μην εκνευρίσει μάλιστα την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., είχε αναστείλει το σχέδιο ένταξης στελεχών του κόμματός της στον ΣΥΡΙΖΑ. Επένδυε σε κοινές αντι-μητσοτακικές πρωτοβουλίες, όπως η κατάθεση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής με αντικείμενο τις δημοσκοπήσεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Τόσο η κυρία Γεννηματά -κυρίως- όσο και ο κ. Παπανδρέου τους κρατούσαν στο σκοτάδι. Έτσι είναι η πολιτική. Ο αιφνιδιασμός είναι εργαλείο της. Διαβάστε αναλυτικά στο 

https://ysterografa.gr/m-kottakis-ena-neo-topio-enopsei-eklogon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: