Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

6 μήνες χωρίς τον αξέχαστο π. Χαράλαμπο – Πλήθος κόσμου συμπροσευχήθηκε στη Παναγία η Σκριπού για την όμορφη, αθάνατη ψυχή του

 


Ο ιερέας που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με το χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Παναγία η Σκριπού. Ο καθηγητής που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με γενιές και γενιές Ορχομενίων, που βρήκαν στο πρόσωπό σου μια ανοικτή αγκαλιά που τους χωρούσε όλους. Ο άνθρωπος που μπροστά στα "θέλω" μας, δεν είπε ποτέ «όχι», που αφιέρωσε τη ζωή του στον τόπο μας, που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στην τοπική μας κοινωνία και στις καρδιές των εκατοντάδων δεκάδων πνευματικών του παιδιών. 



Σήμερα, έξι μήνες  από τον αιφνίδιο θάνατό του, η οικογένεια του, ο ιερός κλήρος και πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να τιμήσει τη μνήμη του,  να συμπροσευχηθούν για την όμορφη, την αθάνατη ψυχή του, όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει χαρακτηριστικά, σε κάθε κατευόδιο ενός ακόμη ενορίτη του. 


Σε κλίμα κατάνυξης, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος, μαζί με ιερείς της επαρχίας Λιβαδειάς. Κι` ανάμεσά τους ο Ορχομένιος Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κκ. Ιερωνύμου, ο π. Ιωάννης Μπούτσης, κομμάτι από το πλούσιο πνευματικό του έργο και τα πολλά παιδιά που μεγάλωσε στους κόλπους της Σκριπούς, μεταλαμπαδεύοντάς τους την αγάπη για το Χριστό και την Ορθόδοξη Πίστη.

 

Ένα έργο που συνέχιζε αθόρυβα για σχεδόν για σαράντα συναπτά έτη στον τόπο μας, μέσα από τη Βυζαντινή Μουσική Σχολή υπό τη δ.νση του κ. Αντώνη Τσαρουχά, κ.α., οι μαθητές της οποίας πλαισιώθηκαν από τους Ιεροψάλτες της Θήβας και της Λιβαδειάς, δίδοντας στη σημερινή Λειτουργία  ακόμη πιο κατανυκτικό χαρακτήρα.


Για τον π. Χαράλαμπο μίλησε ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκύρηκας της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας π. Γεώργιος Θανάσου, περιγράφοντας τις προσωπικές του εμπειρίες από την κοινή λειτουργική τους ζωή.

 


Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κκ. Γέωργιος τέλεσε τριγάσιο στον καλαίσθητο τάφο του, που σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν πρόσφατα η οικογένειά του και τα αδέλφια του.

 







Αείμνηστε π. Χαράλαμπε, 

ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: