Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος υπήρξε καθοριστικός για την μετέπειτα ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αφού οι νίκες των Ελλήνων στο Αλβανικό μέτωπο, αλλά και μετέπειτα η σθεναρή αντίσταση στην επέλαση των γερμανικών στρατευμάτων από τα ελληνικά εδάφη αποτέλεσαν τα πρώτα σοβαρά πλήγματα στην έως τότε ανίκητη ιταλογερμανική απάνθρωπη πολεμική μηχανή.

Η ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού αποτέλεσε τον πυρήνα της μάχης απομάκρυνσης των φασιστικών κατοχικών στρατευμάτων από την Ελλάδα.

Ενότητα που χάθηκε γρήγορα.

Ενότητα που οφείλουμε να αναζητούμε με κάθε τρόπο, ακόμη και σήμερα που ζούμε υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Μέσα από τα ΟΧΙ των προγόνων μας, την αυταπάρνηση και μαχητικότητα των πολεμιστών μας, τα λόγια των ποιητών μας, το δίκαιο του απελευθερωτικού μας αγώνα, να οριοθετούμε πάντα τα όρια του εθνικού μας καθήκοντος, τα οποία οφείλουν να συμπίπτουν με την αλήθεια.

Επιβεβαιώνοντας τα λόγια του εθνικού μας ποιητή, δημιουργού του εθνικού μας ύμνου, Διονυσίου Σολωμού, πως "Εθνικό είναι το Αληθές".

Αληθινά δίκαιος ο αγώνας που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940, δίκαιη και η μακροχρόνια περίοδος ειρήνης που απολαμβάνουμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ας την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, μη κάνοντας βήμα πίσω στον αγώνα για την διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: