Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σημαντικές προσωπικότητες τo Σάββατο στη Θήβα στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση




Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνει στις 23 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας,  Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:

         «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»

Η ημερίδα  είναι  επικεντρωμένη στα θέματα της ιστορικής περιόδου στις αρχές του 18ου αιώνα, σε ιστορικές και κοινωνικές  διαστάσεις, τάσεις, και προβληματισμούς με στόχο να αναδειχθούν, θεωρητικά και πρακτικά τα αποτελέσματα του Μεγάλου Αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ιστορικά γεγονότα τα οποία θα παρουσιαστούν και  θα αναλυθούν από διακεκριμένους εισηγητές– καθηγητές Πανεπιστημίων όπως οι κκ. Θάνος Βερεμής, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, DrSukru Ilicak, Θανάσης Χρήστου, Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και  Δρ. Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και θα ολοκληρωθεί με αφηγήσεις μαθητών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Φάνης Παπαθανασίου.

Για την είσοδό σας στο χώρο, θα χρειαστεί η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, εναλλακτικά αποδεικτικό rapid test.



https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

«Καλωσορίζουμε στην πόλη της Θήβας, τη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση- επιστημονική ημερίδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Ρούμελη αποτελεί μια περιοχή που συνέβαλε τα μέγιστα στο αγώνα για την Εθνική μας Ανεξαρτησία και άφησε μια μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη, την οποία αναλύουν εξαιρετικοί Πανεπιστημιακοί καθηγητές. Σας καλώ να παρευρεθείτε όλοι σε αυτή την ξεχωριστή συνάντηση. Μαθαίνουμε από την ιστορία μας, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: