Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Συλλήψεις για κλοπές σε εξωκλήσια της Βοιωτίας


 Εξωκλήσια της Βοιωτίας είχαν βάλει στο στόχαστρο τους δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που συνελήφθησαν σε περιοχή της Αλίαρτου, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας, έφθασαν στη σύλληψη των δύο δραστών οι οποίοι  ενέχονται στη διάπραξη συνολικά τριών (3) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής από Ιερό Ναό και εξωκλήσια περιοχών της Βοιωτίας και συγκεκριμένα:

  • βραδινές ώρες της 22-10-2021, παραβίασαν πόρτα Ιερού Ναού στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής και ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους χωρίς τελικά να αφαιρέσουν οτιδήποτε,
  • ομοίως βραδινές ώρες της 22-10-2021, παραβίασαν πόρτα σε εξωκλήσι στο Σωληνάρι και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,
  • επίσης το χρονικό διάστημα, απογευματινές ώρες της 16-10-2021 έως απογευματινές ώρες της 17-10-2021, είχαν αφαιρέσει από δύο (2) εξωκλήσια, σε περιοχή του Παύλου, διάφορα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας.

Σε σε βάρος τους, εκδόθηκαν χθες εντάλματα σύλληψης, από τις Ανακριτικές αρχές Αθηνών, διότι είχαν ταυτοποιηθεί από το Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού Αττικής, για εννέα (9) ακόμη διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, στην περιοχή του Ωρωπού Αττικής.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν, ως μέσον διευκόλυνσης και μεταφοράς τους, ενώ στην κατοχή της γυναίκας, βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, σε διάφορα κέρματα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: