Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

55 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν για το «ηλεκτροσόκ» στους αγρότες από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος!

 


Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 55 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία των                              Σ. Φάμελλου και Στ. Αραχωβίτη, ζητώντας από τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, και Αγροτικής Ανάπτυξης, να προστατεύσουν άμεσα τους αγρότες από τις αυξήσεις «φωτιά» στο ηλεκτρικό ρεύμα!

Μετά την αύξηση 13% στα αγροτικά τιμολόγια που είχε και πάλι επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ το 2019 και που ουσιαστικά εξαφάνισε τη μείωση ΦΠΑ από 13% σε 6% της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται τώρα νέες αυξήσεις να εξανεμίσουν τα εισοδήματα των αγροτικών νοικοκυριών!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού ξεπούλησε τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, επιβάλλει τώρα υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα που οδηγεί σε πρωτοφανή ύψη το κόστος παραγωγής, το κόστος των αγροεφοδίων, το κόστος λειτουργίας θερμοκηπίων και σταβλικών εγκαταστάσεων, καθώς και το κόστος λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων και κυρίως των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), που όμως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στη ΔΕΗ...

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την επίθεση στα αγροτικά εισοδήματα και να κάνει άμεσα δεκτές τις στοχευμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μπορούν να ανακουφίσουν τους αγρότες με:

·  Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στη βάση των ελάχιστων συντελεστών της ΕΕ, σε βενζίνη, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και φωτιστικό,

 

·  ειδική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο αγροτικό ρεύμα, και                                               

·  επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο κίνησης.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Γιώτα Πούλου 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: