Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Χρόνια πολλά και ελεύθερα Ελλάδα!

" Νικούμε. Νικούμε.
Πάντα νικάει το δίκιο!
Μια μέρα θα νικήσει ο άνθρωπος.
Μια μέρα η λευτεριά θα νικήσει τον πόλεμο.
Μια μέρα θα νικήσουμε για πάντα."
Γιάννης Ρίτσος
Χρόνια πολλά και ελεύθερα Ελλάδα!
🌹

 

Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Η ημέρα της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει περάσει στην ελληνική ιστορία ως η ημέρα του βροντερού «ΟΧΙ» στον φασισμό και στα αυταρχικά καθεστώτα. Μια μικρή λέξη με τρία γράμματα, που περικλείει μέσα της το θάρρος και την αυτοθυσία των Ελλήνων στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Εκείνοι δεν λύγισαν, δεν φοβήθηκαν, δεν υποτάχθηκαν. Ύψωσαν το παράστημά τους μπροστά στον εχθρό, προέταξαν τα στήθη τους ασπίδα, πολέμησαν σαν ήρωες.

Οι σελίδες της Ιστορίας που περιγράφουν τα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής είναι βαμμένες με αίμα και αγώνες, ώστε να ζούμε σήμερα ελεύθεροι εμείς και τα παιδιά μας.

Είναι χρέος και καθήκον μας προς εκείνους, να θυμόμαστε τις θυσίες τους. Να μην επιτρέψουμε ποτέ πια στον φασισμό να λαβώσει τη Δημοκρατία.

28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας.

Χρόνια Πολλά ‘Έλληνες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γιώργος Αναστασίου



Η 28η Οκτωβρίου παραμένει μετά από 81 χρόνια, σηματοδότης της ιστορίας των αγώνων του Ελληνικού λαού, για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία!

Τιμούμε το «ΟΧΙ» και το έπος του 1940, την Εθνική Αντίσταση κατά των φασιστών-ναζιστών κατακτητών και διαφυλάσσουμε την παρακαταθήκη τους απέναντι σε κάθε μορφή σύγχρονου φασισμού και ολοκληρωτισμού!

Ο αγώνας για την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη των λαών, την Κοινωνική Δικαιοσύνη χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, και τη Δημοκρατία, είναι διαχρονικός. Οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να διαφυλάξουμε τις αξίες των αγώνων τους για τις μελλοντικές γενεές.

Γιώτα Πούλου



«Με ενότητα και ομοψυχία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία!»

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα

για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

«Η σημερινή μέρα αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για ανασκόπηση και σκέψη με αφορμή τα σπουδαία γεγονότα που συντέλεσαν στην Επέτειο του ΟΧΙ, στο Έπος του 1940 και στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα.

Τιμούμε την απαράμιλλη γενναιότητα των Αγωνιστών και το πάθος τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία.

Όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε, δικαίως, κεκτημένα και αδιαπραγμάτευτα.

Στη χαραυγή μιας νέας περιόδου, μετά την επέλαση της πανδημίας και τις πολλαπλές συνέπειες που αφήνει πίσω της στην οικονομία και στην κοινωνία, η Ιστορία μας ζητά για μία ακόμη φορά, να αγωνιστούμε σκληράμε συναίνεση και αλληλοσεβασμό ώστε γρήγορα, να ανακάμψουμε χτίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη, πιο δίκαιη και αποτελεσματική χώρα.

Να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.

Να προστατεύσουμε την υγεία, τους κοινωνικά πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας και να καλλιεργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα συνδράμουν στην πρόοδο των επόμενων γενεών.

81 χρόνια μετά το μεγάλο "ΟΧΙ", έχουμε καταφέρει πολλά, παρά τα εμπόδια, τις αποτυχίες και τις αστοχίες που μεσολάβησαν από τότε έως τώρα και μπορούμε ακόμη περισσότερα.

Εξάλλου, με «όπλα» την ενότητα, την ομοψυχία και το πείσμα πως, ακόμα και το ακατόρθωτο είναι εφικτό, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία!

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!»


Δεν υπάρχουν σχόλια: