Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Νέα ερώτηση από τη Βουλευτή κα Γιώτα Πούλου για τις σχολικές αίθουσες

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Μέσα στο 4ο πανδημικό κύμα η κ. Κεραμέως δημιουργεί ακόμη πιο πολυπληθείς σχολικές αίθουσες, με συγχωνεύσεις τμημάτων και υποβαθμίσεις σχολείων!   

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή ζητώ από την Υπουργό Παιδείας να σταματήσει άμεσα τις απαράδεκτες συγχωνεύσεις τμημάτων και τις υποβαθμίσεις σχολείων που απειλούν να  μετατρέψουν τις σχολικές αίθουσες σε υγειονομικές βόμβες! 

Στη Βοιωτία η κ. Κεραμέως υποβαθμίζει τα Δημοτικά Σχολεία Δομβραίνας, Αγίου Θωμά και Καπαρελλίου από εξαθέσια σε πενταθέσια, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας από δωδεκαθέσιο σε ενδεκαθέσιο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας από δωδεκαθέσιο σε δεκαθέσιο...  

Επιπλέον, η επιμονή της να μην προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται 5.000 κενά σε όλη τη χώρα. Μόνο στη Βοιωτία εντοπίζουμε στην Α/βάθμια Εκπαίδευση 15 κενά στην Παράλληλη Στήριξη, 4 κενά σε θέσεις Νηπιαγωγών (ΠΕ 60), 5 κενά στα Τμήματα Ένταξης και 5 κενά στη Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ενώ στη Β/βάθμια εντοπίζουμε 40 λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων, καθώς και 12 κενά στη ΖΕΠ... 

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναστείλει σήμερα κιόλας αυτές τις συγχωνεύσεις που έχουν μεγάλο εκπαιδευτικό κόστος, ενώ εγκυμονούν τεράστιους υγειονομικούς κινδύνους!   

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:                           

https://drive.google.com/file/d/15JmYpzO7tmT5IDQ7r9uaIx_Vp62RMN08/view?usp=sharing                                                                                                                             

Γιώτα Πούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: