Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού με τον αθλητή τοξοβολίας κ. Αθανάσιο Κωστόπουλο

 


    Το 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού, διοργανώθηκε από τις 6-10 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα. Περισσότεροι από 3500 αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι, μαζί με τους συνοδούς τους, από 37 χώρες, αγωνίστηκαν σε 29 αθλήματα. Εκατοντάδες αγωνίσματα διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Αττική. Στους αγώνες συμμετέχουν και 57 ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί, με αθλούμενους- εργαζόμενους, αλλά και με ενεργούς και παλαίμαχους αθλητές.

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εργασιακού Αθλητισμού, αποτελεί την 3η μεγαλύτερη διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα, μετά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics το 2011.  Με τη διοργάνωση αυτή στην Αθήνα, η Ελλάδα ήρθε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, συμβάλλοντας στη διάδοση των αξιών και του εναλλακτικού αθλητισμού, και προβάλλοντας παγκοσμίως, μέσα από το θεσμό αυτό, την αθλητική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

    Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον θεσμό αυτό με τον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και αθλητή τοξοβολίας κ. Αθανάσιο Κωστόπουλο, που αγωνίστηκε στην τοξοβολία, στο αγώνισμα του ατομικού και του ομαδικού σύνθετου τόξου ανδρών.

   Ο τοξότης Α. Κωστόπουλος επέστρεψε διπλός νικητής, με ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό και ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα του σύνθετου τόξου ανδρών, με την εξαιρετική επίδοση 695/720.

   Η Υπηρεσία μας συγχαίρει τον υπάλληλο και αθλητή Αθανάσιο Κωστόπουλο για τις νίκες του στη σημαντική αυτή παγκόσμια αθλητική διοργάνωση και εύχεται καλή επιτυχία σε επόμενους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: