Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Φίλοι και μέλη του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ... κράτησαν το νήμα της ιστορίας και έκαναν ένα μουσικοθεατρικό περπάτημα - αφιέρωμα στην Αρχοντοπούλα της Ρούμελης με τίτλο «Η γυναίκα αγωνίζεται 1821- 2021»

Την ημέρα που η γη της Αττικής υποδέχονταν για πάντα στα σπλάχνα της μια θαρραλέα γυναίκα, την Φώφη Γεννηματά, μια πολιτικό που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνέπεσε να διοργανώσει μια ακόμη ξεχωριστή, συλλογική εκδήλωση, την οποία και της αφιέρωσε! Ένα προγραμματισμένο μουσικό περπάτημα στο ιστορικό Κέντρο της Λιβαδειάς, μια εκδήλωση για τη γυναίκα που περπάτησε  στο πέρασμα των αιώνων, με αναφορά στους αγώνες της, τις νίκες, τις ήττες, τις απώλειες… Μια δράση που στήριξε απλόχερα ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – Τομέας Μεταλλουργίας, σταθερός υποστηρικτής όλων των μεγάλων δράσεων στην Επ. Λιβαδειάς. Συνδιοργανωτές ήταν ακόμη ο Δήμος Λεβαδέων, μαζί με Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Λιβαδειάς, το Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Λιβαδειάς, τη Σχολή Χορού «Άννας Αθανασιάδου», τη Μουσική Σχολή «Μαρία Πανουργιά», τους «Οιπότες του Θεάτρου», ομάδες που συντόνισε ο κ. Γιώργος Λαϊος με τις περιγραφές του, καθώς ξεδίπλωσε την ιστορία γυναικείων ηρωικών μορφών από το 1821 έως σήμερα... 
«Στις γυναίκες αγωνίστριες όλων των εποχών, δεν ταιριάζει η σιωπή, το κλάμα ,η θλίψη, αλλά η συμμετοχή, η δυναμική παρουσία, το μήνυμα ελπίδας  που  δίνει χαρά και κουράγιο για να το  στείλουμε σε όλον τον κόσμο…» θα πει στο μήνυμα της χαρισματική Πρόεδρος κα Στέλλα Ταπανλή, η οποία στη συνέχεια έδωσε τη σκυτάλη για ένα καλωσόρισμα στον Δήμαρχο Λεβαδεών κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα. Κι` ύστερα ξεκίνησε ένα μουσικό, χορευτικό, θεατρικό περπάτημα, στα βήματα γυναικών που πέρασαν τα τελευταία 200 χρόνια από την πατρίδα μας, μια διαδρομή ταιριασμένη με τα βήματα σύγχρονων γυναικών που πολεμούν να κερδίσουν τη ζωή τους... Κι΄όλα αυτά στην όμορφη πόλη των νερών και των παραμυθιών, την γραφική Λιβαδειά.

 Μια διαφορετική βραδιά με τίτλο «Η γυναίκα αγωνίζεται 1821- 2021»  για την «Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού», για τη γυναίκα που αγωνίζεται για την ελευθερία της, για να κερδίσει τη ζωή, να απαλλαγεί από τον καρκίνο του μαστού! 


 Μια μαγική νυχτιά του Οκτώβρη που θα μείνει αξέχαστη, σε όλους είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε.

 

Θα κρατήσουμε για το τέλος την εικόνα με τις κυρίες του ΔΣ

 που έπλεξαν την ροζ κορδέλα – σύμβολο του αγώνα 

κατά του καρκίνου του μαστού, με τη μπλε της Ελλάδας μας, 

θέλοντας μ` αυτό τον τρόπο να στείλουν – κι` έστειλαν – 

το δικό τους, μοναδικό μήνυμα, των γυναικών 

που πασχίζουν δια μέσου των αιώνων! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: