Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Β ‘και Γ’ τάξεων Λυκείου Δαύλειας»

 


Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, φέρνει στη Βουλή το ζήτημα της ανάγκης άμεσης έγκρισης ολιγομελών τμημάτων Β ‘και Γ’ τάξεων Λυκείου Δαύλειας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται, ότι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την μη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ενός και δύο μαθητών των ομάδων προσανατολισμού των τάξεων Β' και Γ’ Λυκείου, έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές λυκείου Δαύλειας καθώς συνεπάγεται τη μη λειτουργία των τάξεων Β' και Γ' Λυκείου με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του σχολείου. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ως άνω απόφαση δημιουργεί ιδιαίτερους προβληματισμούς αλλά και επιπρόσθετα οικονομικά βάρη στους ιδίους και στις οικογένειές τους, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα μας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την αρμόδια υπουργό  η άμεση αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος των μαθητών και την άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου Δαύλειας (Γ Λυκείου: Ομ. Προς.: Αν. Σπ. Μαθ.: 1 και Β’ Λυκείου: Ομ. Προσ.: Αν. Σπ. Μαθ. 2, Ομ. Προσ.: Θ. Σπ. Μαθ. 1). 

Επίσης, ερωτάται σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να περιοριστούν και όχι να αυξηθούν οι μετακινήσεις των μαθητών λόγω μη έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων Β ‘και Γ’ τάξη Λυκείου Δαύλειας και να αντιστρέψει την υποβάθμιση του σχολείου.   

 

 

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: