Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού είναι ένα από τα ζωντανότερα κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας!

Δράσεις, δράσεις, δράσεις… και ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΌΣ! Αυτό το καλοκαίρι στον Ορχομενό όντως συμβαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο!

Ο χώρος γύρο από Πολιτιστικό μας Κέντρο καθημερινά θυμίζει ένα πολύβουο μελίσσι, με τους νεαρούς Ορχομένιους και τις νεαρές Ορχομένιες να ανεβαίνουν με ενθουσιασμό τα σκαλοπάτια έως το δεύτερο όροφο για να φτάσουν στην … κορυφή, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού που με … «ψέματα», δηλαδή με ελάχιστα χρήματα αλλά με τόσο πολύ κέφι εξωτερικεύει ο,τι καλύτερο έχουν μέσα τους οι παιδικές ψυχές!
Δεν έχει αξία να σταθούμε σε κάποια από τις πολλές δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί – εντός και εκτός της Βιβλιοθήκης  -  μέσα από το πρόγραμμα του Future Library που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το φετινό καλοκαίρι σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα.
Έχει σημασία να σταθούμε πρώτον στην μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των παιδιών και δεύτερον στην τεράστια  ΠΡΟΣΦΟΡΑ των εθελοντριών. Όλες τους πρόθυμες να βγάλουν το καλύτερο το εαυτού τους για τη νεολαία μας.
Κι` αυτό το χαίρονται όλοι! Κι` αυτό το αναγνωρίζουν πρωτίστως οι γονείς αυτών των παιδιών, των δικών μας παιδιών!


Το ORCHOMENOS PRESS , ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ δημόσια όλους όσους συμβάλουν ώστε αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μας να είναι διαφορετικό και ΕΛΠΙΖΕΙ πως αυτό το έργο θα έχει συνέχεια για τα ΠΑΙΔΙΑ  που αλλάζουν παραστάσεις, κοινωνικοποιούνται μέσα από την δημιουργική απασχόληση, μαθαίνουν τον τόπο μας και την ιστορία μας μέσα από τις δράσεις αυτές και ευαισθητοποιούνται γύρω από την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος!

Πίσω απ` όλα αυτά είναι η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ορχομενού κα Βούλα Καράλη και μπράβο της! (κι` ας μη φέρνει ... ψήφους για κάποιους  ο Πολιτισμός και η Παιδεία!) 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Συμβούλου κας Καραλη , εχουν πραγματικά πιάσει τόπο και εχουν βρει ανταπόκριση απο το σημαντικότερο κοινό της πόλης , τα παιδιά. Οσο για τους ψήφους Λαμπρο , όσοι κάνουν λογαριασμούς , γράψε οτι βρισκόμαστε στο 2013 κι οχι στο 1983 . Μπράβο Βούλα συνέχισε να αφιερώνεις τον χρόνο σου στα παιδιά !!!! ΓΚΤ

Το καθημερινό βήμα της πόλης μας! είπε...

Ήθελα να αναφέρω τα ονόματα όλων των εθελοντριών αλλά επειδή δεν τα γνωρίζω θα παρακαλούσα όποιος θέλει να τα συμπληρώσει!!!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ είπε...

Συγχαρητηρια σε ολους-ες εθελοντες και συμμετεχοντες. Καποτε στον ιδιο χωρο συντελεστηκε μια αλλη πολιτιστικη δραστηριοτητα της οποιας τα αποτελεσματα φαινονται στην κατοπινη πορεια των τοτε συμμετεχοντων. Μονο που δεν υπηρχε τοσο αμεση κοινοποιηση των δραστηριοτητων λογω τεχνολογιας. Ελπιζω πραγματικα , αυτο που γινεται τωρα, να μην εχει την ιδια τυχη που ειχε εκεινη η δραστηριοτητα. Φυσικα.....εννοω τη λειτουργια της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ, της η οποιας η αποσυνθεση/διαλυση/απαξιωση περασε με ψιλα γραμματα.-
Γιωργος Κ. Κραβαριτης

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού είπε...

Ευχαριστούμε θερμά το 'ORXOMENOS-PRESS" και τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού μας Συμβουλίου κύριο Λάμπρο Ρόδη που στήριξε και στηρίζει δυναμικά την προσπάθεια της βιβλιοθήκης μας.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές-εθελόντριες που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε τη συνεργασία με το FYTYRE LIBRARY αλλά και όλες τις δράσεις που έγιναν από τη βιβλιοθήκη στο παρελθόν!!
Η συμμετοχή των παιδιών αλλά και η εμπιστοσύνη των γονιών είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να ελπίζουμε!!!!
Βεβαίως -και έχετε δίκιο πάνω σε αυτό- τα ονόματα των εθελοντών θα δοθούν στη δημοσιότητα εφόσον κι οι ίδιοι το θελήσουν στο τέλος της καλοκαιρινής εκστρατείας του FYTYRE LIBRARY γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε συνέχεια καινούριες συμμετοχές εθελοντών πράγμα που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.
Σε αυτή την δύσκολη εποχή η αρμονική συνεργασία όλων στη βιβλιοθήκη, ας μας κάνει για άλλη μια φορά να σκεφτούμε πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!!