Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς: Απόψε η συγκέντρωση για την αργία της Κυριακής

sylgyn
Η Κυβέρνηση πιστή στην πολιτική της, πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ., της τρόικας, την κρίση να πληρώσει ο λαός και όχι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που την δημιούργησαν, προχωράει σε ένα ακόμα αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο. Την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Το μέτρο αυτό απο τη μια οδηγεί σε αφανισμό τα μικρομάγαζα, διαλύει τις ζωές των εργαζομένων και απο την άλλη βοηθάει στην συγκέντρωση του πλούτου στα ταμεία των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών.
Δεν φταίει ο χρόνος , που η αγορά είναι “νέκρα”, που δεν προλαβαίνουν να ψωνίσουν οι καταναλωτές. Φταίει που οι μισθοί και οι συντάξεις είναι “τσεκουρεμένα”. Φταίει που οι απολύσεις και η ανεργία τσακίζουν κόκκαλα και ισοπεδώνουν ζωές.
Με αυτό το μέτρο επηρεάζεται σοβαρά και η οικογενειακή ζωή των εργαζομένων. Η συγκέντρωση όλων των μελών της οικογένειας γύρο απο το κυριακάτικο τραπέζι ενισχύει τους δεσμούς τους, δένονται περισσότερο μεταξύ τους, συζητούν , βλέπουν τα παιδιά τους. Ενώ τώρα..θα συνεννοούνται με σημειώματα στο τραπέζι της κουζίνας…
Ο Σύλλογος Γυναικών Επ. Λιβαδειάς καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επιτροπές Αγώνα Εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, την Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στη Λιβαδειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: