Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Επιτροπή Προγραμματισμού των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) (Aπόφαση Συγκλήτου: Συνεδρία 441/23.04.2013) ενημερώνει ότι ως ημερομηνία έναρξης των αυτοχρηματοδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το κοινό ορίστηκε η Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου του 2013.
Τα επτά σεμινάρια που προκρίθηκαν προς υλοποίηση, προέκυψαν από την επεξεργασία των δεδομένων των εντύπων εκδήλωσης ενδιαφέροντος που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα» η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου του 2013.

Οι τίτλοι των σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν από το Γ.Π.Α. αναφέρονται στη συνέχεια:
-Μονάδες οινοποιΐας
-Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία
-Μονάδες επεξεργασίας γάλακτος
-Ηλεκτρονικό εμπόριο στην προώθηση γεωργικών προϊόντων
-Μελισσοκομία: Παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων, μεταποίηση και εμπορία
-Μονάδες επεξεργασίας κρέατος
-Θερμοκηπιακές και υδροπονικές εγκαταστάσεις, παραγωγή και εμπορία θερμοκηπιακών προϊόντων

Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 40 ωρών το καθένα με ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό 20 ατόμων, μέγιστο αριθμό 25 ατόμων και κόστος παρακολούθησης ανά συμμετέχοντα 180 €. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια δεν θα έχουν μόνο ακαδημαϊκό χαρακτήρα και περιεχόμενο αλλά κύριος στόχος τους θα είναι η πληρέστερη παρουσίαση όλων των πτυχών (εμπορικών, οικονομικών και τεχνικών) που συνθέτουν την πορεία από την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, μέχρι και την εμπορία των προϊόντων.

Σημαντικό τμήμα της διάρκειας του κάθε σεμιναρίου θα αφιερώνεται στην παρουσίαση θεμάτων πρακτικής φύσεως σε εργαστηριακούς χώρους του Γ.Π.Α. ή σε επιχειρηματικές μονάδες. Η παρακολούθηση θα πραγματοποιείται τις απογευματινές ώρες για τις καθημερινές και από το πρωΐ κάθε Σάββατο.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι απαραίτητο να επισκεφθούν την ιστοσελίδα με διεύθυνση http://tdd.aua.gr/ekpaideutikaseminaria  για να επιβεβαιώσουν ότι προτίθενται να το παρακολουθήσουν και να καταβάλουν το απαιτούμενο ποσό των 180 € εντός δεκαπέντε ημερών και το αργότερο έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στον τραπεζικό λογαριασμό του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Γ.Π.Α. που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Αριθμός λογαριασμού: 040/54212339, : GR4901100400000004054212339).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα επτά προαναφερόμενα σεμινάρια και μια εναλλακτική επιλογή στην περίπτωση που ο μέγιστος απαιτούμενος αριθμός ατόμων για το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει συμπληρωθεί. Στην περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ατόμων για την υλοποίηση των σεμιναρίων τα χρήματα θα επιστραφούν στους δικαιούχους από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του Γ.Π.Α..

Για τη διαδικασία επιλογής των εκπαιδευομένων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία διεκπεραίωσης της προαναφερόμενης διαδικασίας. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αλλά κατά προτεραιότητα θα επιλεγούν όσοι είχαν υποβάλλει το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα». Πηγή http://www.paseges.gr/el/news/Ekpaideytika-seminaria-apo-to-Gewponiko-Panepisthmio-Athhnwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: