Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό χρέος η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, λόγω της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.
Τον κ. Τσίπρα συνόδευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό μέλος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.
«Θέλουμε, με τον πιο επίσημο τρόπο, να αναδείξουμε το αίτημα: η χώρα μας, η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσει ένα ανεκ πλήρωτο ιστορικό χρέος», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου  για μας είναι ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους χιλιάδες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Και έδωσαν τη ζωή τους απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, άρα για να είναι ελεύθεροι και όλοι οι ευρωπαίοι, όχι μόνο ο ελληνικός λαός», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «ιδιαίτερα στις συνθήκες που ζούμε σήμερα,  πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε μόνο το χρέος το δημόσιο προς τις Τράπεζες και τα μεγάλα funds, αλλά και το χρέος τρίτων προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.  Και όχι μόνο να το αναγνωρίζουμε, αλλά και να το διεκδικούμε». Διαβάστε περισσότερα στο  http://www.naftemporiki.gr/story/676855

Δεν υπάρχουν σχόλια: