Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.
Με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης.  Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών προκειμένου οι εταιρίες να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: