Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου από τον Έξαρχο Αταλάντης

Συνελήφθησαν, χθες (23-07-2013) το πρωί στην περιοχή του Έξαρχου Αταλάντης Φθιώτιδας και στην Αλίαρτο Βοιωτίας, δύο ημεδαποί ROMA, πατέρας και γιος, ηλικίας 42 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι, μαζί με έναν ακόμη 18χρονο ημεδαπό ROMA συνεργό τους που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

Η σύλληψη του 42χρονου έγινε χθες τα ξημερώματα στον Έξαρχο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, ενώ η σύλληψη του 19χρονου πραγματοποιήθηκε αργότερα χθες το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, μετά από κοινή επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), των Αστυνομικών Διευθύνσεων Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι τρεις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στην τοπική κοινότητα Έξαρχου Φθιώτιδας και αφαίρεσαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικίας του.

Στη συνέχεια ο 42χρονος επιβαίνοντας στο κλεμμένο όχημα και ο 19χρονος με τον 18χρονο στο δικό τους Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 42χρονο και ακολούθως αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, που είχαν στο μεταξύ ενημερωθεί για το περιστατικό, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη.

Την αστυνομική έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, το οποίο ταυτοποίησε σύντομα τους δύο συνεργούς του 42χρονου και μετά από επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε αργότερα χθες το πρωί στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από τις  Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και Βοιωτίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 19χρονος δράστης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας διερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, στις ευρύτερες περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 18χρονου συνεργού τους.


Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: