Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Ορχομενού κ. Ξηρογιάννη πρός τον Διοικητή του ΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                         Ορχομενός  18/7/2013
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ                                     Αρ.Πρ.8806


Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση:28ης Οκτωβρίου 50
Τ.Κ 32300
Τηλ:22610-34153 22613-51101
Φαξ:22610-34217

                                                                                   ΠΡΟΣ
                                                                                   κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
                                                                                   Διοικητή ΙΚΑ


Θέμα : «Υποκατάστημα ΙΚΑ στον Ορχομενό»

              
Κύριε Διοικητά,

Ασφαλώς θα έχετε λάβει γνώση της 2252/2013 απόφασης του Γ΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται μετά από προσφυγή του Δήμου μας η υπ’ αριθμόν Υ20/092/27.5.2011 απόφαση σας, σχετικά με το κλείσιμο του παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ορχομενού.
Αυτά τα αποτελέσματα έχουν οι απερίσκεπτες και βεβιασμένες πράξεις αυτών που αποφασίζουν και  νομοθετούν .Εκείνων που ξεχνούν όταν καταλάβουν κάποια θέση την καταγωγή τους και τον προορισμό τους. Εκείνων που, τυφλωμένοι από την αλαζονεία τους, δεν λαμβάνουν υπόψη κανένα αίτημα της κοινωνίας, όσο δίκαιο κι αν είναι.
Δεν θεωρώ σκόπιμο να σας στείλω και πάλι την ανοιχτή επιστολή που αναγκάστηκα να στείλω στο τότε πρωθυπουργό για να καταδεχτείτε επιτέλους να μου απαντήσετε. Δεν έχει πια κανένα νόημα.
Είμαι αντίθετος σε αυτό το αναποτελεσματικό ,γραφειοκρατικό ,ανελέητο κράτος. Ζητώ την αναδιάρθρωση του αλλά πως άραγε να δεχτεί κάποιος ότι μεταστράφηκαν οι απόψεις όσων ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα  ,και ότι επιπλέον διαθέτουν το κουράγιο και την θέληση  πραγματικά να αλλάξουν κάτι; Κι επειδή δεν τους συνέφερε όλα αυτά τα χρόνια να μεταβάλλουν το πελατειακό καθεστώς  χάρις το οποίο επιβίωναν ,έρχονται τώρα και «τραβάνε γραμμές» και αποφασίζουν, χωρίς κανένα σεβασμό ακόμα και στο ίδιο το Σύνταγμα, έχοντας στο χαρτί τους αριθμούς, τόσοι θα απολυθούν ,τόσοι θα μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες μέχρι ν’ απολυθούν κι αυτοί, κ.τ.λ .Και το τραγικό για την χώρα μας  είναι ότι  και οι  υπόλοιποι πολιτικοί σχεδιασμοί, σχεδόν όλοι, ζητούν να παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα .
Η απογοήτευση μου είναι πλήρης ,όμως με όποιο προσωπικό κόστος  θα προσπαθήσω να παραμείνω όρθιος  και θα παλέψω όσο οι δυνάμεις μου το επιτρέπουν για χάρη αυτών που με εμπιστεύτηκαν .
Περιμένω λοιπόν  τις επόμενες κινήσεις σας. Πιστεύω να ανοίξετε και πάλι το υποκατάστημα στον Ορχομενό, ζητώντας συγνώμη από τους κατοίκους, ή μήπως σκοπεύετε να ταλαιπωρήσετε και την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κερδίσετε λίγο χρόνο;
Υ.Γ Διαβάστε πάλι την επιστολή μου και την απάντηση σας και θα διαπιστώσετε ότι δεν ήταν απλά μια έκφραση προσωπικού θυμού αλλά απογοήτευσης, η οποία είναι ένα από τα χειρότερα συναισθήματα. Όσο για την διαβεβαίωση σας ότι το ΙΚΑ Λιβαδειάς θα θεμελιωθεί το 2012,προτιμώ να την αφήσω ασχολίαστη.


                                                                                        Ο Δήμαρχος

                                                                           Κωνσταντίνος  Ξηρογιάννης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές επιστολές αλλά από ουσία μηδέν Δήμαρχε...