Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο...

Με  153 ψήφους  υπέρ και 140 κατά στα επίμαχα δέκα άρθρα αλλά και 152 -141 στο άρθρο 81 για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών (κατά ο Π. Κουκουλόπουλος) υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο  στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την ένταξη σε διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  ΣΥΡΙΖΑ,  ΑΝΕΛ,  ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ψήφισαν κατά, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ – το 14 και το 30 – που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Επιπλέον, εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
Να σημειωθεί ότι απόντες από την ψηφοφορία ήταν μεταξύ άλλων:
-Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης
-Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξει όσες διατάξεις του νομοσχεδίου κρίθηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αντισυνταγματικές.
- Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ,  Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό οικογενειακό θέμα.
- Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη

- O ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς. Πηγή www.aftodioikisi.gr. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: