Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Φθινοπωρινό σκηνικό - Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και ισχυρούς ανέμους

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σε όλη τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης.
Στην Αττική είναι πιθανόν πρόσκαιρα μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης να σημειωθούν ισχυρές βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού.
Ταυτόχρονα θα επικρατήσουν βοριάδες 7 με 8 μποφόρ.
Επίσης, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο αναμένονται καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη. Ειδικότερα, αναμένονται παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με πρόσκαιρες βροχές στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδος στα δυτικά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: