Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Ανάσα στην αγορά...

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές, σημείωσε.

«Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν μειωθούν τα έσοδα, δεν κόβονται αποδείξεις και μείνει σε αυτά τα επίπεδα η φοροδιαφυγή, τότε ο ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%.

Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς είπε στο πλαίσιο της προόδου που έχει σημειωθεί, δεν θα γίνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών και δεν θα επιβληθεί φόρος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ ΟΑΕΕ.

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ, ενώ αργότερα σήμερα θα ψηφισθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις απώλειες ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα επιφέρει η μείωση του φόρου για ένα εξάμηνο.

Η επιβολή από εφέτος του φόρου πολυτέλειας (αναμένονται έσοδα 136 εκατ. ευρώ εφέτος), επιτρέπει τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα εστιατόρια και στην τροφοδοσία από το 23% στο 13%. 

Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα μειωθεί προσωρινά από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πάντως, οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης έχουν ξεκαθαρίσει πως η μείωση του ΦΠΑ δεν αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής στο 
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231257847

Δεν υπάρχουν σχόλια: