Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ το περιφερειακό συμβούλιο ...

Στο πλευρό των εργαζομένων της Λάρκο τάχθηκε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της εταιρίας.
Ο περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, τόνισε πως η Περιφέρεια θα είναι παρούσα στις εξελίξεις για να φροντίσει ότι θα διασφαλιστούν οι μισθοί και οι θέσεις εργασίας στην εταιρία. Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε και με τις επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου στην τοπική αυτοδιοίκηση.



Η επίσημη ανακοίνωση της περιφέρειας για την σημερινή συνεδρίαση:
Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, όπου εκφράστηκε η πάγια θέση στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, η καταδίκη των οριζόντιων απολύσεων προσωπικού της αυτοδιοίκησης και γενικά των οριζόντιων μέτρων που αδικούν και πλήττουν την ελληνική κοινωνία, καθώς και η αντίθεση στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα που είχε εκφραστεί σε ομόφωνο ψήφισμα της συνεδρίασης του Ιουνίου. Επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης
Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία, πριν την ημερήσια διάταξη, έγινε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Στερεά Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα ο κ. Περγαντάς είπε :
- Για τις εξελίξεις σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί θέμα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου για πολλοστή φορά, η θέση της Περιφέρειας, τόνισε ο Περιφερειάρχης, είναι η στήριξη των εργαζομένων της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των αποδοχών του προσωπικού.
- Για την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση θέσεων προσωπικού της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών και εκφράστηκε η αντίθεση των Περιφερειαρχών, οι οποίοι καταδικάζουν τις οριζόντιες απολύσεις, καθώς και κάθε άλλο οριζόντιο μέτρο, που αδικεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
- Για το έκτακτο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο και πρόκειται να συζητηθούν μείζονα θεσμικά και οικονομικά θέματα, τα οποία περιορίζουν τη λειτουργία των αιρετών Περιφερειών, τη παραγωγή έργου και υποβαθμίζουν το ρόλο της δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης.
Επίσης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο επανήλθε το θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη Στυλίδα, για το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Περγαντάς, είχε εγκριθεί ομόφωνα ψήφισμα στη συνεδρίαση του σώματος στις 27 Ιουνίου 2013, το οποίο έχει ως εξής :
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί προκλητική και απαράδεκτη την άδεια που χορηγήθηκε για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή Καλογήρου της Στυλίδας, ανάμεσα σε δεκάδες σπίτια με πολλές οικογένειες και μικρά παιδιά, σε απόσταση αναπνοής από το καινούργιο δημοτικό σχολείο της πόλης.
Δεν αποδέχεται την τοποθέτηση κεραίας, που χαρακτηρίζεται επιβλαβής και επικίνδυνη για όσους κατοικούν στην γύρω περιοχή.
Ζητά, από την πολεοδομία, που λειτουργεί κάτω από την ευθύνη του Δήμου Λαμίας να ανακαλέσει τη σχετική άδεια εγκατάστασης, ο Δήμος Στυλίδας να αρνηθεί την ηλεκτροδότηση του οικίσκου και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να παρέμβει στην Περιφερειακή Δ/νση και κεντρικά για την ακύρωση της άδειας εγκατάστασης»
Ακόμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα, ενέκρινε ψήφισμα κατά της υποβάθμισης των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης. Ειδικότερα, με αφορμή το σχέδιο αναδιάταξης του ΕΣΥ και με βάση συγκεκριμένα επιχειρήματα για τη σημασία και την αναγκαιότητα διατήρησης και λειτουργίας των Νοσοκομείων το Συμβούλιο δηλώνει :
«την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μορφή υποβάθμισης των Γενικών Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και ζητάμε τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των δύο περιοχών, της Κύμης και της Καρύστου»
Τέλος, ο Περιφερειάρχης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της ημερομηνίας του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου στις 27 Αυγούστου, ανήγγειλε πως στη Συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθεί η μελέτη σχετικά με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: