Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Άμεση η αντίδραση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για τις καταργήσεις σχολείων στο Νομό μας – Γ. Μουλκιώτης: «Αξιώνουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής»

Με ιδιαίτερο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε την τελική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου προβλέπεται:
ο υποβιβασμός  των δημοτικών σχολείων Χαιρωνείας, Αγ. Τριάδας και Λεονταρίου
η κατάργηση των νηπιαγωγείων Ξηρονομής, Νεοχωρακίου και Υψηλάντη
και η συγχώνευση των νηπιαγωγείων Λεύκτρων και Μελισσοχωρίου.
            Πρόκειται για μια πρωτοφανέστατα αψυχολόγητη απόφαση,  με το παράνομο, άδικο και ασύμβατο της οριζόντιας και πλήρους ισοπεδωτικής λογικής, περί μείωσης των δημοσίων δαπανών, ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, όπως τα δημόσια σχολεία,   η οποία στην ουσία και στην πράξη, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα, στους ήδη επιβαρυμένους και εξασθενημένους οικονομικά κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.  
            Θεωρούμε, ότι οι αυταρχικές και αυθαίρετες αυτές παρεμβάσεις, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα, από τα άγνωστα και δυσεξήγητα για εμάς δήθεν «προσδοκώμενα οφέλη» και θα δυσχεράνουν την οικονομική θέση των οικογενειών αλλά και των εκπαιδευτικών, που ήδη, δοκιμάζονται, αφού επιτείνονται καθημερινά  οι δυσκολίες για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, αλλά και να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. 
             Μετά την κατάργηση ουσιαστικών τομέων εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, που αναγκάζει τους μαθητές να οδηγηθούν σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα, η σημερινή απόφαση, αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας, δεν έχει καμία εκπαιδευτική και κοινωνική αναστολή.
Τασσόμαστε ενάντια και καταδικάζουμε, την απόφαση υποβάθμισης κοινωνικών παροχών, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης,  που εντάσσεται σε ψυχρές και «λογιστικές» λογικές και αποφέρει πολλαπλά αρνητικά και μόνο αποτελέσματα, καταδικάζοντας παράλληλα όλους όσους στηρίζουν με τη στάση τους, τέτοιου είδους ισοπεδωτικές πολιτικές.
Αξιώνουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά, για ομαλή και ανέξοδη πρόσβαση στην γνώση.
 Όλα τα σχολεία ανοικτά.
Αυτό είναι συνταγματικό κοινωνικό δικαίωμα και χρέος της Πολιτείας.



ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: