Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Λυπάμαι, αλλά η συμπεριφορά αυτή με οδηγεί να προσφύγω στην δικαιοσύνη ... απαντά μέσω γραπτής επιστολής ο Δήμαρχος Ορχομενού στον Οργανισμό Κωπαΐδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                  Ορχομενός 22/7/2013
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ                                                            Αρ.Πρ. 9062

Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση:28ης Οκτωβρίου 50
Τ.Κ 32300
Τηλ:22610-34153 22613-51101
Φαξ:22610-34217                                                                           ΠΡΟΣ
                                                                                              Οργανισμό Κωπαΐδας

                                                                      Κοινοποίηση: – κ. Μουλκιώτη Γεώργιο
                                                                                                 Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ
                                                                                                 Βοιωτίας
                                                                                               - κ. Σταύρο Τσελά
                                                                                                 Περιφέρεια Στ. Ελλάδας


Κύριοι,
Εδώ και καιρό σας είχαμε προειδοποιήσει για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην φετινή περίοδο άρδευσης. Μας διαβεβαιώνατε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και ότι όλα έχουν προβλεφθεί. Μάλιστα ,σε φορτική πίεση μου με αγανάκτηση μου είπατε ότι δεν έχω καμία δουλειά και καμία αρμοδιότητα και μου υποδείξατε  να μην ασχολούμαι με τα ζητήματα αυτά γιατί όλα ελέγχονται πλήρως .
   Τα γεγονότα όμως σας διαψεύδουν. Όπως φαίνεται, δεν είχατε κάνει καμία προετοιμασία δεν δείξατε καμία προνοητικότητα .Τις κινήσεις σας για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την επιβίωση εκατοντάδων οικογενειών τις χαρακτηρίζουν η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός.
       Η μεγαλύτερη απόδειξη της αδιαφορίας σας μας παρασχέθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο όταν, παρόλο που διαπιστώθηκε από εμάς ότι ενώ  και οι πέντε αντλίες στο αντλιοστάσιο Διστόμου δούλευαν συνεχώς ,στο τέλος της διαδρομής του δικτύου στον Άγιο Δημήτριο έφταναν ελάχιστα κυβικά νερού. Δεν ωφελεί να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Άλλωστε πολλές φορές το έχω κάνει και παρουσία σας. Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας ενημερώσω πως ξεπεράστηκαν τα όρια της αντοχής και της αγανάκτησης μου, και να σας καλέσω για τελευταία φορά να ασχοληθείτε πραγματικά με το πρόβλημα δίνοντας άμεσα λύση. Προπάντων, σταματήστε να ενημερώνεστε μόνο από τους “ειδικούς” .
             Λυπάμαι, αλλά η συμπεριφορά αυτή με οδηγεί να προσφύγω στην δικαιοσύνη  ως ύστατο μέσο πίεσης για να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να λύσετε τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής μας .Αυτούς από τους οποίους θα ζητήσετε και πάλι σε λίγες εβδομάδες  τα ανταποδοτικά τέλη για άρδευση και έργα.
                  Γνωρίζετε ότι ίσως να είμαι ο μοναδικός αιρετός που ζητά  επίσημα από τους πολίτες  να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις .Σας κάνω γνωστό ότι αυτή την φορά  όχι μόνο δεν θα το πράξω, αλλά απεναντίας, θα ζητήσω  από κάθε αγρότη να προσφύγει στην δικαιοσύνη και θα βοηθήσω  μάλιστα όποιον επιθυμεί να το πράξει, μήπως επιτέλους και οι υπεύθυνοι αναλογιστούν τις σοβαρές ευθύνες που έχουν αναλάβει.



                                                                                Ο Δήμαρχος

                                                                        Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: