Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Κ. Ξηρογιάννης: Η λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας (Ορχομενού) αποτέλεσε μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με ικανοποίηση και παράλληλα ενδιαφέρον παρακολουθεί η Δημοτική Αρχή τις ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και προσωπικά του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου καθώς και το ζήλο που επιδεικνύει η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος με στόχο να δώσουν «ζωή» στα Περιφερειακά Κέντρα Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος τόσο εκείνου της Θεσσαλίας (Καρδίτσα) ως εθνικού, όσο και του δικό μας στη Στερεά Ελλάδα (Ορχομενό) ως υποστηρικτικού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΥπΑΑΤ κατά την διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης στην Αθήνα, συζητήθηκε η αναβάθμιση της λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της Διακλαδικής Οργάνωσης Βάμβακος, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων της Οργάνωσης, για το βαμβάκι μέσω κονδυλίων του 2ου Πυλώνα της Νέας ΚΑΠ. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δρομολόγηση των διαδικασιών για τη θεσμοθέτηση  του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Θεσσαλίας ως Εθνικού .

Το εν λόγω Κέντρο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στην πόλη της Καρδίτσας και σε περίπτωση που δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, εφόσον αυτές αυξηθούν, τότε θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες πλήρους λειτουργίας και  του  Περιφερειακού Κέντρου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας (Ορχομενού).

«Η λειτουργία του  Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας (Ορχομενού) αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου από τη μια να αξιοποιήσουμε μια πολύ σημαντική υποδομή του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας και επιπλέον, να στηρίξουμε μια συλλογική προσπάθεια της πολιτείας, των εκκοκκιστικών επιχειρήσεων και των βαμβακοπαραγωγών, με στόχο την παραγωγή μεγάλων παρτίδων ομοιόμορφου ποιοτικά προϊόντος για την καλύτερη τοποθέτησή του στη διεθνή αγορά» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης.

«Φαίνεται πως τώρα ωριμάζουν οι συνθήκες – με τα νέα δεδομένα που επιβάλλει και η νέα ΚΑΠ και για το βαμβάκι – κι έτσι μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου  η επένδυση αυτή της πολιτείας στη Στερεά Ελλάδα να μπορέσει να επανδρωθεί  επαρκώς με ο,τι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Ξηρογιάννης. «Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συμβάλλει ώστε να φτάσουμε στην διεκδίκηση, θεμελίωση και ολοκλήρωση αυτού του έργου, τελευταία δε τους Βουλευτές του Νομού μας κκ. Ευ. Μπασιάκο και Γ. Σταθά που με ερωτήματά τους προς το ΥπΑΑΤ  έχουν αναδείξει και το δικό μας ενδιαφέρον προκειμένου το      Περιφερειακό Κέντρο Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας να τεθεί σε πλήρη λειτουργία».

Θυμίζουμε πως το Περιφερειακό Κέντρο Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στον Ορχομενό και το Περιφερειακό Κέντρο Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Θεσσαλίας, που εδρεύει στην Καρδίτσα, υπό την εποπτεία του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», είναι διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ (ISO 17025) Εργαστήρια Ταξινόμησης της Ποιότητας Βάμβακος.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης είχε συναντήσει για το θέμα αυτό τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, το στέλεχος του ΥΠΑΑΤ κ. Μωχάμεντ Νταράουσε και τον Αντιδήμαρχο Αγροτικών Θεμάτων κ. Γιώργο Ζάχαρη στο ΥπΑΑΤ στις 25 Απριλίου 2013 

Θυμηθείτε και αυτό...  http://orchomenos-press.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7902.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: