Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Ο Στέλιος Καλογήρου έριξε το κύβο των … 4 Δήμων στη Βοιωτία!


«Συνένωση με Αράχωβα, Δίστομο, Δαύλεια, Αντίκυρα, Κυριάκι και Κορώνεια» πρότεινε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων

Ρεαλιστικό και Αναπτυξιακό! Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το σενάριο της συνένωσης του Δήμου Λεβαδεών προς τα… δυτικά, σενάριο που πρότεινε σε σχετική συνέντευξη Τύπου (που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι ) ο Αντιδήμαρχος Λεβαδεών κ. Στέλιος Καλογήρου (φωτογραφία). Ο Λεβαδίτης αυτοδιοικητικός – καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσει δυναμική σε σχέση με τα τεκταινόμενα γύρω από τη σχεδιαζόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση – ούτε λίγο ούτε πολύ … βγάζει στη σέντρα και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μέρες πριν προωθούσαν το σενάριο να διατηρηθεί ανεξάρτητος ο Δήμος Διστόμου, σε βάρος των Δήμων Ορχομενού και Αλιάρτου και πολύ περισσότερο της Αράχωβας, γεγονός που θα στερούσε από την μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έτσι κι` αλλιώς στόχο έχει το σχέδιο Καλλικράτης!

Μιλώντας στα ΜΜΕ του Νομού μας και μόλις τέσσερα 24ωρα ύστερα από το ναυάγιο που οδηγήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των Δημοτικών παρατάξεων στην πόλη της Λιβαδειάς, ο κ. Καλογήρου ανέπτυξε το δικό του σκεπτικό για δημιουργία τεσσάρων Δήμων στο Νομό Βοιωτίας (!), με τη Λιβαδειά να συνενώνεται με τους Δήμους Κορώνειας, Διστόμου, Δαύλειας και Αράχωβας καθώς και με τις κοινότητες Κυριακίου και Αντίκυρας.
Εκτός – κατά τη γνώμη του – μένει ο Δήμος Χαιρώνειας (αφού τον κατέταξε στους αγροτικούς Δήμους) τον οποίο «τοποθέτησε» μαζί με το Δήμο Ορχομενού, τον Δήμο Αλιάρτου και τους Δήμους ΑκραΙφνίας, Θεσπιέων και Θίσβης (με έδρα τον Ορχομενό) ως 2ο Δήμο στη Βοιωτία, 3ο Δήμο πρότεινε το Δήμο Θηβαίων (με Βάγια και Πλαταιές) και 4ο Δήμο στο Νομό μας το Δήμο Σχηματαρίου (με Οινόφυτα, Δεβενοχώρια και Τανάγρα).
Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου μπήκε ακόμη πιο βαθιά και κατήγγελλε το εσωκομματικό παρασκήνιο των προηγούμενων ημερών που επικεντρώθηκε στην ανεξαρτητοποίηση του Δήμου Διστόμου – ενός από τους μικρότερους Δήμους της Βοιωτίας με ουσιαστικά ανύπαρκτες υποδομές – σε σχέση με την Αράχωβα, που όλοι γνωρίζουμε πως είναι η «Μύκονος του Χειμώνα» και η οποία ανεβάζει ρεαλιστικά και όχι πλασματικά το ΑΕΠ του Νομού μας.
Δεδομένου, μάλιστα, του εκπεφρασμένου ενδιαφέροντος του Δήμου Αράχωβας να συνενωθεί με την πόλη της Λιβαδειάς (και σε καμιά περίπτωση με το Δίστομο), ο κ. Καλογήρου στήριξε με επιχειρήματα την άποψή του και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει συνολικά η περιοχή με έδρα την σημερινή πρωτεύουσα του Νομού μας.
Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, η εκδοχή που παρουσίασε ο κ. Καλογήρου σε σχέση με το Δήμο Χαιρώνειας (!) που τον χαρακτήρισε «αγροτικό Δήμο», κατατάσσοντάς τον σε κοινά συμφέροντα με το γειτονικό Δήμο Ορχομενού, το Δήμο Αλιάρτου, Ακραιφνίας, Θεσπιών και Θίσβης, που με έδρα τον Ορχομενού θα αποτελέσουν έναν ισχυρό Αγροτικό Δήμο για τη Βοιωτία!
Προς το τέλος της συνέντευξη Τύπου, μάλιστα, ο κ. Καλογήρου απεύθυνε έκκληση για στράτευση λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η πόλη της Λιβαδειάς είναι αστράτευτη και βάλλεται, μπορεί να στηριχθεί μόνο στις δυνάμεις της. Καλώ τον κόσμο της Λιβαδειάς σε επαγρύπνηση. Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτουργώντας ενωτικά θα κλιμακώσει τις προσπάθειες. Η Λιβαδειά δεν έχει μιλήσει ακόμα και όταν γίνει αυτό φωνή της θα σκεπάσει ολη η Βοιωτία» όπως είπε.
Ολοκληρώνοντας έκανε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων για την δρομολόγηση των περεταίρω ενεργειών «απέναντι στα κέντρα που επιβουλεύονται το μέλλον της πόλης και του νομού» και κατέληξε: «Εγώ πιστεύω οτι θα νικήσουμε αν όμως χάσουμε πρέπει να ξέρουν όλοι ότι έχουμε προδοθεί από μέσα».
Τα σχέδια επί χάρτου που παρουσίασε ο κ. Καλογήρου – αν μη τι άλλο – φανερώνουν πως η Λιβαδειά αρχίζει μέσα από μια νέα γενιά Αυτοδιοικητικών να αντιλαμβάνεται τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που καλείται να παίξει στο Νομό μας σε σχέση πάντοτε με τις υπηρεσίες Εμπορίου και Τουρισμού που μπορεί επάξια να προσφέρει ως μοντέλου διεξόδου της τοπικής οικονομίας Επίσης, η πρότασή του αποτελεί ξεκάθαρη και ρεαλιστική βάση για ένα ισχυρό αστικό κέντρο με επίκεντρο τους ορεινούς όγκους του Ελικώνα και του Παρνασσού, που δεν θα συμβάλλει παράλληλα στην υποβάθμιση των γειτονικών αγροτικών περιοχών αλλά θα αλληλοσυμπληρώνεται από την ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας, όσον αφορά την πρώην Επαρχία Λιβαδειάς! Διαβάστε αναλυτικά τις θέσεις του κ. Καλογήρου στο αυριανό φύλλο των ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (www.neatisviotias.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια: