Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ένας νέος Σύλλογος γεννιέται στην πόλη μας, ένας Σύλλογος που θα ασχοληθεί με την ανάδειξη του Πολιτισμού των Μινυών!

 


Στη δύση του 2023 και συγκεκριμένα μεθαύριο Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού, πρόκειται για να ιδρυθεί στην πόλη μας ένα νέος Σύλλογος με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού του Αρχαίου Ορχομενού».

Την πρωτοβουλία αυτή έχουν πάρει δύο μέλη του του Διαζώματος από την πόλη μας και τέως Δήμαρχοι, οι κκ. Γιώργος Ζυγούρης και Κώστας Ξηρογιάννης.

Το ORCHOMENOS PRESS μεταφέρει το ανοικτό αυτό κάλεσμα σε όλους όσους επιθυμούν να εμπλακούν με την ανάδειξη του πολιτισμού των Μινυών, με σημείο αναφοράς το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ιδρυτική διακήρυξη που κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρη που επικοινώνησε μαζί μας,  στην πρώτη αυτή συνάντηση θα συγκεντρωθούν τα ιδρυτικά μέλη του και στη συνέχεια η προσωρινή επιτροπή θα οργανώνει την πρώτη Γενική Συνέλευση για να προκύψει και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.  

Για την τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα για το ORCHOMENOS PRESS που έχει αναδείξει κάθε βήμα αυτή της συλλογικής προσπάθειας που ακούει στο όνομα "Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού", είναι σημαντικό να ενισχυθεί κάθε εθελοντική πρωτοβουλία και κάθε συλλογική προσπάθεια που στοχεύει σε πολιτιστική ανάταση του τόπου μας, ιδιαίτερα, δε, όταν αυτή συμπίπτει με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει διακυρήξει σε όλους τους τόνους, ότι για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου, το σπουδαίο αυτό έργο για τον Δήμο Ορχομενού και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να βρει ξανά τον κατάλληλο βηματισμό που θα μας οδηγήσει και στην ολοκλήρωσή του! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: