Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Στην Π.Ε. Βοιωτίας η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των Απογραφών του τρέχοντος έτους

 


 

Συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Βοιωτίας, στο πλαίσιο της Απογραφής Γεωργίας-Κτηνοτροφίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  25 Μαΐου  2021 παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά και της Γενικής Διευθύντριας Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) κας Βασιλικής Μπενάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Προϊσταμένη Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Βοιωτίας κα Ιωάννα Γιασλά.

 Τα στελέχη των δύο φορέων συζήτησαν για τον τρόπο διενέργειας της Απογραφής Γεωργικών και Κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, η οποία υλοποιείται κάθε δέκα χρόνια σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Απογραφή αφορά σε όλη την επικράτεια της Χώρας και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουνίου 2021.

 Η Π.Ε. Βοιωτίας συμβάλλει ενεργά στην απογραφή, με τη διάθεση υπαλλήλων της για τη στελέχωση σχετικής Ομάδας Εργασίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διευκόλυνσή τους στην παροχή των σχετικών στοιχείων στην ΕΛΣΤΑΤ.  Η συλλογή των δεδομένων πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που συμπληρώνουν οι εκπρόσωποι των εκμεταλλεύσεων σε ειδική εφαρμογή στην Ψηφιακή Πύλη Gov.gr, κατόπιν σχετικού e-mail που λαμβάνουν από την ΕΛΣΤΑΤ ή ειδοποίησης από τον απογραφέα της περιοχής τους, για τις περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τους ίδιους τους κατόχους.

Επίσης, ως το τέλος του 2021, παραχωρήθηκε χώρος εντός του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την αποτελεσματικότερη οργάνωση των Απογραφών του τρέχοντος έτους.

 Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με τις επικείμενες Γενικές Απογραφές Κτιρίων, Πληθυσμού και Κατοικιών που θα διενεργηθούν κατά το β’ εξάμηνο του 2021. Ειδικότερα, από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου 2021 θα υλοποιηθεί, όπως κάθε δέκα χρόνια, η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών.  Για το λόγο αυτό, η ΕΛΣΤΑΤ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τους Δήμους της περιοχής για την επιτυχή ολοκλήρωση των Γενικών Απογραφών.

 Με το πέρας της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά δήλωσε : «Η απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας θα αποφέρει σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τη διάρθρωση του γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα στη Βοιωτία, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας, ενώ θα συμβάλλει στην ορθή απεικόνιση της σύγχρονης ελληνικής γεωργίας - κτηνοτροφίας».

Ακολούθως, η κα Βασιλική Μπενάκη, Γενική Διευθύντρια Στατιστικών της ΕΛΣΤΑΤ, ανέφερε: «Η συμβολή και η συνδρομή της Περιφέρειας Βοιωτίας στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ  αποτελεί σημαντική και ουσιαστική παράμετρο για την επιτυχή υλοποίηση της Απογραφής Γεωργίας – Κτηνοτροφίας  καθώς και των επικείμενων Γενικών Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού Κατοικιών».

 

 

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει για τα ενεργά κρούσματα

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 58, εκ των οποίων τα 17 νοσηλεύονται και τα 41 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας αναφέρει ότι οι τακτικοί γρήγοροι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, τονίζει ότι θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, να μην ξεχνάμε να χρησιμοποιούμε την μάσκα μας, καθώς και να συνεχίσουμε διεξοδικά τους εμβολιασμούς και τους γρήγορους ελέγχους ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests/ self tests).

Με επαγρύπνηση, υπομονή και προσοχή, όπως και με όλες τις κατάλληλες δράσεις, συλλογικά θα καταφέρουμε να περιορίσουμε την διασπορά του ιού covid-19.

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% για τη ΝΔ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για κυβέρνηση και Μητσοτάκη


Η ΝΔ διατηρεί το ευρύ προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση.

Διατηρείται το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Η έρευνα, που έγινε σε δείγμα περισσοτέρων από 1.600 πολιτών, έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,3% έναντι του 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση παραμένει το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες πιστώνουν θετικά στην κυβέρνηση τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην απόφασή της να ανοίξει οικονομικές δραστηριότητες.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μπροστά με 52,4%, και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 19,9%. Ένα ποσοστό 26% απάντησε: Κανένας.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση (53%). Αντίθετη άποψη έχει το 47%. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στον τομέα αυτό το ισοζύγιο που είναι 7% είναι το μεγαλύτερο για το 2021. Τον Ιανουάριο ήταν 1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο 5%.

Όσον αφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, θετική άποψη έχει ένα ποσοστό 10,2%, μάλλον θετική ένα 18,6%, μάλλον αρνητική 23,3% και αρνητική 47,3%. Πηγή 

https://www.bigpost.gr/koinonia/article/43490/dimoskopisi-opinion-poll-provadisma-174-gia-ti-nd-ti-pisteyoun-oi-polites-gia-kyvernisi-kai-mitsotaki/

 

«Παλιγγενεσία» - H Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821 : Στην τελική ευθεία με την υπογραφή του κ. Δημήτρη Μαραμή και τη διδασκαλία της Ορχομένιας κας Μάτας Κατσούλη


Στην τελική ευθεία  βρίσκεται ο κ. Δημήτρης Μαραμής προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό της Στερεάς Ελλάδας το λαϊκό ορατόριο «Παλιγγενεσία», που αποτελεί το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το οποίο  ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας, o Γρηγόρης Βαλτινός και το φωνητικό σύνολο «8tetto» με τη συμμετοχή μουσικού συνόλου υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Επί σκηνής εξελίσσεται ένα σύγχρονο μουσικό δράμα. Ο τραγουδιστής ως λαϊκός αοιδός, ο ηθοποιός ως τραγικός ήρωας, οχτώ φωνές όπως ο «χορός» της αρχαίας τραγωδίας μεταφέρουν την αισθηματική περιπέτεια και το οικουμενικό πάθος για την ελευθερία. Στη νέα, πρωτότυπη μελοποίηση του συνθέτη θα ερμηνευθούν εμβληματικά ποιητικά έργα εμπνευσμένα από την Επανάσταση όπως ο «Θούριος» του Ρήγα, μέρη από τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονύσιου Σολωμού, την «Ωδή στον Ιερό Λόχο» του Ανδρέα Κάλβου, ποιητικά κείμενα των Αρ. Βαλαωρίτη, Κ.Γ. Καρυωτάκη και ποιητών της γενιάς του ’70 και του ’80.


Ανάμεσα στα μέρη του μελοποιημένου λόγου θα παρεμβαίνει, με κινηματογραφικό τρόπο, ροή κινούμενων γραφικών (graphic motion), τα οποία θα συμπληρώνουν το μουσικό δρώμενο ως ένα επιγραμματικού χαρακτήρα ιστορικό ντοκιμαντέρ των σημαντικότερων γεγονότων της Επανάστασης στη Ρούμελη.

Οι ερμηνευτές του έργου πλαισιώνονται δημιουργικά από σημαντικούς συντελεστές, όπως: Μαργαρίτα Τρίκκα (κινησιολογία), Χριστόφορος Μπρέλλης (graphic motion),  Μάτα Κατσούλη (μουσική διδασκαλία), Μαριέττα Παυλάκη (φωτισμοί), Ρούλα Λιανού (make up artist), Κωνσταντίνος Κολιούσης (hair stylist).

Το δρώμενο θα παρουσιαστεί σε ανοιχτούς χώρους της Στερεάς Ελλάδας την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2021, με την Π.Ε. Βοιωτίας  να είναι αποτελεί έναν από τους κεντρικούς σταθμούς αυτής της επετειακής διαδρομής και συγκεκριμένα στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.  

 Στην τελική ευθεία για τα γυρίσματα στον Όσιο Λουκά… 

Την ίδια ώρα, το κεντρικό δρώμενο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 χρόνων, «Παλιγγενεσία» (H Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821) ήδη μακιγιάρεται, χτενίζεται, ντύνεται. Το φωνητικό σύνολο 8tetto θα σηκώσει όλο το μουσικοοιητικό δράμα του αγώνα του ανθρώπου για ελευθερία, δικαιώματα, δίκιο, ευδαιμονία. Μάλιστα, ο ίδιος ο δημιουργός κ. Δημήτρη Μαραμής, παρουσίασε στη σελίδα του στα social media τους συνεργάτες του:  Ρούλα Λιανού (make up artist) και Κων/νος Κολιούσης (hair stylist). Photo: G.Spanos καθώς και τους σταθμούς που θα γίνουν οι συναυλίες ανά την Στερεάς Ελλάδα: Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Κάστρο Χαλκίδας, Μονή Προφήτη Ηλία Παρνασσίδας, Θέατρο Κρύας Λιβαδειά, ενώ τα γυρίσματα του δρώμενου θα γίνουν τον Ιούνιο στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά.  Όπως ενημερώνει σήμερα στη σελίδα του στα social media... εν κάνουμε βήμα χωρίς τους άξιους συνεργάτες μας. Εδώ με τη σπουδαία μαέστρο Μάτα Κατσούλη, η οποία διδάσκει το πολυφωνικό μου έργο "Παλιγγενεσία"... μια μαέστρο που, γιατί να το κρύψουμεν άλλωστε, είναι και Ορχομένια στην καταγωγή της! 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 σε συγκέντρωση στην πύλη Γ.Ν. Λιβαδειάς

 


Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, 10:00 π.μ. - Συγκέντρωση στην είσοδο του Γ. Ν. Λιβαδειάς

Άμεση στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού στο Γ. Ν. Λιβαδειάς

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 σε συγκέντρωση στην πύλη Γ.Ν. Λιβαδειάς. Θα παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για την πλήρη και άμεση στελέχωση του Γ.Ν. Λιβαδειάς καθώς οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.

Υπάρχουν πάνω από 200 κενές οργανικές θέσεις καθώς και θέσεις που θα κενωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω συνταξιοδότησης αρκετών συναδέλφων.

Αναφέρουμε τα τμήματα που πραγματικά «νοσούν»:

 - Το τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας εδώ και χρόνια καλύπτει όλες τις ανάγκες Γ.Ν. Λιβαδειάς. καθώς επίσης και όλες τις νέες δημιουργούμενες λόγω της πανδημίας (κλινικές, τμήμα διαλογής, εμβολιαστικά κέντρα) με οριακό προσωπικό.

- Το Φαρμακείο με 3 μόνιμους υπαλλήλους, εκ των οποίων η μία λείπει με άδεια λοχείας, και 1 επικουρικό.

- Το τμήμα της Πληροφορικής λειτουργεί με 2 επικουρικούς.

- Το τμήμα Διατροφής όπου ο ένας και μοναδικός διαιτολόγος φέρει αναρρωτική άδεια εδώ και ένα εξάμηνο και άμεσα θα συνταξιοδοτηθεί και η εργασία εκτελείται από άλλους συναδέλφους κατά καιρούς, μη ειδικούς.

- Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό δεν επαρκεί, ώστε να δύναται η αυξημένη παροχή υπηρεσιών υγείας που καλείται να ανταπεξέλθει, λόγω της πανδημίας.

Το προσωπικό, με συνεχείς μετακινήσεις εντός του Νοσοκομείου καλύπτει για πάνω από ένα χρόνο και τις νέες ανάγκες όλων των τμημάτων. Τον τρέχοντα μήνα μάλιστα ζητήθηκε νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία (Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς) στον εμβολιασμό, η οποία είναι καθόλα υπεύθυνη για αυτόν!!!

Να ληφθούν μέτρα για την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της άρσης της αναστολής της χορήγησης των αδειών κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να μπορεί να πραγματοποιηθεί για το σύνολο των συναδέλφων. Ειδικά το επόμενο διάστημα με αύξηση των υπηρεσιών υγείας σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία, κλινικές και επαναφορά εμβολιαστικής γραμμής Johnson.

Ζητάμε άμεσες λύσεις, ώστε να δοθεί σε όλους η δυνατότητα αποφόρτισης από την έντονη ψυχοσωματική καταπόνηση και την κανονική απόδοση στις υπηρεσίες υγείας.  

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                                                                      ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς : Παγκόσμιες ημέρες, όπως η σημερινή κατά του καπνίσματος αποτελούν αφορμή ώστε να θυμόμαστε πως πάνω από όλα πρέπει να προστατεύουμε την υγεία μας, αλλά και να σεβόμαστε πάντοτε τους γύρω μας.

 


Μύνημα για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ από τον Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα

 


Ξεκινάει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υπαγωγή στο νέο μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών


Eνεργοποιείται η Α΄ φάση του μέτρου ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις, μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ ΓΔΟΥ504/28.5.2021 (ΦΕΚ Β΄ 2236) «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, κατά τους μήνες Απρίλιο ως και Δεκέμβριο 2020».

Σκοπός του νέου καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7.2021 έως 31.12.2021, ενώ επιλέξιμες επιχειρήσεις θα είναι όσες πληρούν σωρευτικά τα εξής:

§  απασχολούσαν τουλάχιστον έναν (1) εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης ή δύο (2) εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατά την 1η Αυγούστου 2020 ή κατά την 28η Οκτωβρίου 2020 ή κατά την 1η Μαΐου 2021,

§  ανήκαν την 31η Δεκεμβρίου 2020 σε πληττόμενους κλάδους όπως αυτοί προσδιορίζονται στη σχετική ΚΥΑ,

§  έχουν υποβάλει τις δηλώσεις ΦΠΑ και φορολογίας εισοδήματος,

§  είναι ενεργές και έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2020,

§  είναι ΜμΕ μη υποκείμενες σε ΦΠΑ ή υποκείμενες και απαλλασσόμενες ή είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ανεξαρτήτως μεγέθους,

§  δεν ήταν ήδη προβληματικές το 2019, με την εξαίρεση, όμως, των πολύ μικρών ή μικρών επιχειρήσεων. 

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί από την 11η Μαρτίου 2021, το καθεστώς αφορά ζημιογόνες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πτώση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020 σε σχέση με το 2019. Ειδική πρόβλεψη, ωστόσο, θα υπάρχει για τις νέες επιχειρήσεις (έναρξη εργασιών μετά την 1η.1.2019) και τις επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), καθώς και για τα ΚΤΕΛ. 

Το ποσό της στήριξης θα προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της διαφοράς των παγίων δαπανών που κατέβαλε η επιχείρηση και των ενισχύσεων που έχει λάβει. Ειδικότερα, ως πάγιες δαπάνες θα υπολογίζονται οι δαπάνες που κατέβαλε το 2020 η επιχείρηση για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο έντυπο Ε3, όπως παροχές σε εργαζόμενους, ασφαλιστικές εισφορές, ενέργεια, ύδρευση, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, λοιπά λειτουργικά έξοδα, χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα.

 Ο προσδιορισμός του ύψους της ενίσχυσης, η ένταση της ενίσχυσης, τα ανώτατα όρια και λοιπές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος θα καθοριστούν με νεότερη ΚΥΑ (Β’ φάση), μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του προγράμματος, ο οποίος και υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ. 

Όπως είχε ήδη σημειωθεί από την αρχική ανακοίνωση του μέτρου, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

 Σε αυτό το πλαίσιο, δύο είναι τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουν από αύριο, 31 Μαΐου 2021, οι επιχειρήσεις, που θέλουν να ενταχθούν στο νέο μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών:

§  Να υποβάλουν, μέχρι τη 17η Ιουνίου 2021, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

§  Να συμπληρώσουν το έντυπο Ε3, το οποίο θα μπορεί να οριστικοποιηθεί χωρίς να είναι απαραίτητη και η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Γιώργος Μουλκιώτης: «Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές»


 Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητείται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα Κέντρα Ξενών Γλωσσών και να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις δομές. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία μόνο των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που προετοιμάζουν τους υποψηφίους/ες για εξετάσεις προς απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2), καθώς και για την προετοιμασία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τονίζεται επίσης ότι η σχολική χρονιά τελείωσε χωρίς καμιά γραπτή εξέταση για τους υπόλοιπους μαθητές, καθώς απαγορεύεται να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το ότι οι ίδιοι μαθητές, το πρωί, πηγαίνουν σχολείο, κάνουν self tests, συμμετέχουν σε δια ζώσης διδασκαλία.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η απαγόρευση των υπολοίπων μαθητών να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών,  συνιστά άνιση αντιμετώπιση δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν επιστρέψει στο δημόσιο σχολείο, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι ιδιοκτήτες και οι καθηγητές τους υποβάλλονται στα προβλεπόμενα εβδομαδιαία self tests και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εξαίρεση επιστροφής των μαθητών των πιο μικρών τάξεων και ζητείται να αναθεωρηθεί η σχετική  απόφαση. 

 

Από το πολιτικό γραφείο 

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν self tests από τη Δευτέρα για όλους τους νέους από 18 έως 30 ετών


 Την περαιτέρω διεύρυνση στη δυνατότητα χρήσης των self tests, ειδικότερα για τις ηλικίες 18-30 ετών, από αύριο, Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ 'Ακης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, «από Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο κύκλος δικαιούχων των δωρεάν self tests διευρύνεται περαιτέρω, περιλαμβάνοντας πλέον και όλους τους πολίτες 18 έως 30 ετών. Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ -δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα- οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες».

Αναλυτικά, από αύριο έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self tests από τα φαρμακεία:

  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • καθώς και όσοι συμπολίτες είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).

Σύμφωνα με τον απολογισμό που κάνει ο Α. Σκέρτσος, συνολικά, από τις 12 Απριλίου έως σήμερα έχουν διατεθεί από τα φαρμακεία 18.513.671 self tests σε 4.050.888 πολίτες και έχουν γίνει 12.515.855 ψηφιακές δηλώσεις στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, δηλαδή ένα ποσοστό 68% επί του συνόλου.

Όπως επισημαίνει μάλιστα, «η μεγάλη συμμετοχή σε αυτή την μαζική πολιτική δημόσιας υγείας, που λειτουργεί συμπληρωματικά στους στοχευμένους και δειγματοληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, έχει φέρει τη χώρα μας μεταξύ των 5 ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούν τα περισσότερα τεστ σε όλη την ΕΕ. Ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι ότι χάρη σε αυτή την πολιτική έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός δείκτης θετικότητας κινείται μεταξύ του 0,2-0,3%».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στις 5 και 6 Ιουνίου η ανακομιδή και μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδεώς



 

Γ. Μουλκιώτης: Άμεση στελέχωση του νοσοκομείου της Λιβαδειάς

 


Διαδοχικές συναντήσεις με τους εργαζομένους και τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς είχε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ στη Βοιωτία Γιώργος Μουλκιώτης σε μία προσπάθεια να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών στην περιοχή και τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς διαπιστώνονται 220 συνολικά κενές οργανικές θέσεις με επιπλέον υποχρεώσεις για το υπάρχον προσωπικό το οποίο δεν δύναται να κάνει χρήση ούτε των αδειών του.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

O νέος Εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού π. Νεκτάριος Αυγέρος μιλά για πρώτη φορά στο ORCHOMENOS PRESS και απευθύνεται στους απανταχού Ορχομένιους


Ποιος είναι ο νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού»; Από πού μας ήρθε; Ποια η σχέση του με τον αείμνηστο π. Χαραλάμπο Χατζηχαραλάμπους που έζησε κοντά μας και διακόνησε αυτό τον τόπο για σαράντα χρόνια; Πως σκέφτεται να συνεχίσει αυτό το πνευματικό έργο, τι θα κάνει με τον Εκκλησιαστικό Γηροκομείο αλλά και ποια η άποψή του για την διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού; Το
ORCHOMENOS PRESS συνάντησε τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αυγέρο, ο οποίος σηκώνει πλέον στους ώμους του την πορεία του παλαιότερου θυσιαστηρίου της Βοιωτίας και με την ευκαιρία απευθύνεται, για πρώτη φορά, στους απανταχού Ορχομένιους, τους οποίους καλεί με την πρώτη ευκαιρία να έρθουν κοντά του, να τους γνωρίσει και να τον γνωρίσουν, με σκοπό να συνεχιστεί αυτή η πλούσια, πολύπλευρη παρακαταθήκη της Σκριπούς, γνωστή σ` όλο στο πανελλήνιο. 



Στις 13 Ιουνίου, στην Παναγία η Σκριπού, η οικογένεια του, η Ενορία μας και όλα τα πνευματικά του παιδιά, θα συμπροσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του αξέχαστου π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους, στο 40ήμερο Μνημόσυνο που θα τελεστεί στο θυσιαστήριο της Παναγίας μας, το οποίο υπηρέτησε υποδειγματικά για 40 περίπου χρόνια.

Το «βαρύ» αυτό φορτίο της συνέχισης  του πνευματικού του έργου, έχει ήδη επιφορτιστεί ένας νέος ιερομόναχος, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος, ένας αγαπητός και προικισμένος κληρικός που χρόνια τώρα ζει και δραστηριοποιείται πνευματικά στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Λιβαδειάς για χρόνια και ηγούμενος του νεοσύστατου Μοναστηριού της Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων, πλησίον της Δ.Κ.  Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς. Ας τον γνωρίσουμε... 

Απόφοιτος της Ριζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής, χειροτονήθηκε ιερέας στον τόπο μας και  διατηρούσε επί σειρά ετών στενή πνευματική κοινωνία τόσο με τον αείμνηστο π. Χαράλαμπο, όσο και με πολλούς ενορίτες της Σκριπούς. 

Έχοντας περάσει ήδη αρκετά χρόνια ανάμεσά μας, π. Νεκτάριος έχε πλήρη επίγνωση για όλα όσα έχουν φτιαχτεί μέσα στο χώρο της τοπικής Εκκλησίας μας, έχει λειτουργήσει σε όλα τα ξωκκλήσια μας και ξέρει τη σημασία τους αλλά και τις ομορφιές του τόπου μας…  


Παράλληλα, μας μιλά για την ανασύσταση της πνευματικής ζωής στην Ενορία μας, την επιθυμία του να γεμίσει από παιδιά που θα έρθουν κοντά του, θυμίζοντας μας τα πρώτα βήματα του π. Χαραλάμπους και της πρεσβυτέρας κας Μαρίας, που για πολλά χρόνια δίδαξαν τις αρετές της χριστιανικής ζωής και κατήχησαν τη νεολαία μας στον Ορχομενό….

 


Όσον αφορά, όμως, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή του Αη Γιάννη, ένα συγκρότημα που εμπνεύστηκε, δημιούργησε και πρόσφερε στην τοπική μας κοινωνία ο αείμνηστος π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους με τη συνδρομή των συνεργατών του και του Συνδέσμου Αγάπης της Ενορίας μας, ο π. Νεκτάριος καταθέτει τις πρώτες σκέψεις του … 

Και θα προτείνει …. 

Ανάμεσα σε όσα έχει να διαχειριστεί ως νέος εφημέριος της Σκριπούς, είναι η υποχρεώσή του να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν την εξέλιξη του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και ιδιαίτερα την 3η φάση που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της Σκριπούς και την ανακατασκευή των κελιών και του Πρεσβυτέριου. 

Ο ίδιος, μετά την εθιμοτυπική, πρώτη συνάντησή του με τη Δήμαρχο Ορχομενού κα Βούλα Καράλη, μας είπε…

 

Όσον αφορά τη συνεργασία τους, ο π. Νεκτάριος συμπλήρωσε…

 

… ενώ αναμένει και την επίσημη ενημέρωση για όλα όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στο χώρο της Παναγίας, με στόχο να ολοκληρωθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού…

 

Κλείνοντας αυτή την πρώτη μας συνομιλία, ο π. Νεκτάριος Αυγέρος θέλησε απευθυνθεί στους απανταχού Ορχομένιους, να έρθουν με την πρώτη ευκαιρία να τον γνωρίσουν και τους γνωρίσει. Μέσω του ORCHOMENOS PRESS απευθύνει, λοιπόν, ένα ανοικτό κάλεσμα σε όλους … 




Φωταγώγηση του Πύργου του Ρολογιού της Λιβαδειάς με το πορτοκαλί χρώμα τιμώντας τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

 

 

 Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) ή Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ), καθιερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (MSIF) και έχει οριστεί στις 30 Μαΐου με στόχο της Ομοσπονδίας και των μελών της, την προάσπιση των δικαιωμάτων των πασχόντων, την  ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού.

Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ή Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα κατατάσσεται στις απομυελινωτικές παθήσεις και είναι μια αυτοάνοση φλεγμονώδης ασθένεια, του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ), που δημιουργεί σωματικά, αλλά και πνευματικά προβλήματα.

Η αιτία της παραμένει ακόμη άγνωστη στην επιστημονική κοινότητα, ωστόσο δεν αποτελεί μεταδοτική, ούτε κληρονομική νόσο.

Αν και η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας εκδηλώνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εμφανίζεται σε άτομα νεαρής ηλικίας, με τις γυναίκες να εμφανίζουν σε ποσοστό 2,5 έως και 3 φορές συχνότερα από τους άνδρες. Αυτήν την στιγμή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, ενώ στην Ελλάδα οι πάσχοντες ανέρχονται σε 14.000.

Η έγκαιρη διάγνωση και η συχνή παρακολούθηση βοηθούν στη διαχείριση της νόσου, στην κλινική σταθερότητα καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής των ασθενών, όσο και των οικογενειών τους.

Ο Δήμος Λεβαδέων στηρίζοντας το έργο της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) και βρισκόμενος δίπλα στους νοσούντες τιμά την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, με την φωταγώγηση του Πύργου του Ρολογιού της Λιβαδειάς με το πορτοκαλί χρώμα της εκστρατείας.

 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς: Kήρυξη 24ωρης Πανεπαρχιακής Απεργίας για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

 


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

                                        ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 

       24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ  3 ΙΟΥΝΙΟΥ 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την κήρυξη 24ωρης Πανεπαρχιακής Απεργίας για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, ενάντια στο εκτρωματικής κοπής αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, είναι ένα εφιαλτικό τρίπτυχο που επιδιώκει : 

Πρώτον την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του οκτάωρου, 

Δεύτερον την  κατ’ ουσία απελευθέρωση των απολύσεων και τον ουσιαστικά μηδενισμό του κόστους αποζημιώσεων για τους εργοδότες,  και

Τρίτον την αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, των απεργιών και κάθε άλλης μορφής κινητοποίησης.  

Επιδίωξη της Κυβέρνησης  λοιπόν, είναι η ολοκληρωτική ανατροπή κάθε εργασιακού δικαιώματος  και επαναφορά του Εργατικού Δικαίου σε εποχές που κυριαρχούσαν πριν 150 χρόνια! 

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για επιμέρους αλλαγές.

Όσοι αναβάλουν τους απεργιακούς αγώνες, ή καλούν σε διαπραγματεύσεις, βοηθούν ουσιαστικά την κυβέρνηση να το περάσει.

Γι’ αυτό το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους της Επαρχίας Λιβαδειάς στην Απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς την Πέμπτη 3/6/2021 και ώρα 10.30΄το πρωί.

Καλούμε τα Σωματεία της δύναμής μας και  όλες τις δυνάμεις του Εργατικού Κινήματος ενωμένοι ως μία γροθιά, να μην επιτρέψουμε την κατάθεση του Νομοσχεδίου.

ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ  ΑΝΑΒΟΛΗ!

 

                                          Για       το       Δ.Σ.

                                        

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ