Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Δημοπρατήθηκε το έργο του φυσικού αερίου σε Λιβαδειά!

 


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας. 

Εντός του Αυγούστου, δημοπρατήθηκαν τρία νέα κατασκευαστικά έργα που αφορούν στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά, τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, καθώς και τα Γρεβενά. Τα ανωτέρω έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος 2023.

Παράλληλα, στις 10/08/2021, υπογράφηκε η σύμβαση, ύστερα από διαγωνισμό, για την παροχή υπηρεσιών επίβλεψης και διοίκησης του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η σύμβαση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα και τον εκπρόσωπο

της αναδόχου κοινοπραξίας εταιρειών «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - HILL INTERNATIONAL N.V.»,  Εμμανουήλ Ι. Σιγάλα. 

Αναλυτικά, οι νέοι διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για έργα φυσικού αερίου προβλέπουν τα ακόλουθα:

1.         Λιβαδειά: Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Προβλέπει την κατασκευή 57 νέων χιλιομέτρων δικτύου και περισσότερες από 1.200 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2023.

2.        Βέροια – Γιαννιτσά: Για την τροφοδότηση των δύο πόλεων με την τεχνολογία του Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) θα κατασκευαστούν 80 χιλιόμετρα δικτύου και υποδομές, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 2.100 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 7,9 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

3.         Γρεβενά: Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», προβλέπει την κατασκευή 36 χιλιομέτρων δικτύου και υποδομών για την τροφοδότηση της πόλης με CNG και τουλάχιστον 1.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2023.

Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ο αριθμός των συνδέσεων καταναλωτών είναι ο ελάχιστος που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, αυτή θα καλυφθεί πλήρως. Επίσης, οι συνδέσεις καταναλωτών θα συνεχίζονται όλα τα επόμενα χρόνια. 

Εκτός των ανωτέρω διαγωνισμών που αφορούν σε κατασκευαστικά έργα, έχει εγκριθεί από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών και από το ΔΣ της ΔΕΔΑ η δημοπράτηση των ακόλουθων διαγωνισμών των οποίων οι δημοσιεύσεις θα πραγματοποιηθούν έως σήμερα  31/8/2021:

·       «Διαχείριση Έργου (Project Manager) και Επίβλεψη εργασιών κατασκευής Δικτύου Διανομής Μέσης και Χαμηλής Πίεσης, Συνδέσεων Παροχετευτικών Αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού» στις πόλεις της Καστοριάς, των Μανιάκων, του Άργους Ορεστικού και των Γρεβενών, προϋπολογισμού 1,34 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

·       «Προμήθεια Υλικών του έργου: Επέκταση χαλύβδινου δικτύου (19 bar), δικτύου πολυαιθυλενίου και συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης (4bar) σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Ομάδα Β (Μετρητές)», προϋπολογισμού 1,28 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

·       «Προμήθεια Υλικών για την κατασκευή του δικτύου, συνδέσεις καταναλωτών και του απαραίτητου εξοπλισμού. Αποσυμπιεστές» στην πόλη των Γρεβενών, προϋπολογισμού 490.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

 


Με αφορμή τη δημοπράτηση των νέων έργων φυσικού αερίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε: <<Οι διαδικασίες για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Μέσα σε έναν χρόνο, η ΔΕΔΑ προχώρησε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και των υπόλοιπων έργων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα, «πράσινη» εποχή, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία>>.

Και ξαφνικά η Λιβαδειά γέμισε σήμερα το απόγευμα με λεμόνια!


Γέμισε λεμόνια η Λιβαδειά

Εν αναμονή της καθηλωτικής παράστασης Lemon που ολοκληρώνει την εντυπωσιακή καλοκαιρινή της περιοδεία στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας αυτή την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00 (Τροφώνια 2021), οι συντελεστές του έργου βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη της Λιβαδειάς σε μία πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση.

Το κάθε λεμόνι έχει «δεμένη» επάνω του μία φράση του έργου. Οι περαστικοί  ανταποκρίθηκαν στην πρωτότυπη αυτή ιδέα, καθώς πλησίαζαν με περιέργεια να διαβάσουν τις  χαρακτηριστικές φράσεις που έφερε το κάθε λεμόνι.

Η παράσταση

H βραβευμένη θεατρική παράσταση Lemon, που ενθουσιάζει θεατές και κριτικούς όπου κι αν παρουσιάζεται, ταξιδεύει από το 2018 σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα.

Δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες με εξαιρετική χημεία επί σκηνής, ο ηθοποιός, πιανίστας και παραγωγός της παράστασης Μελαχρινός Βελέντζας (πιανίστας 1900) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (τρομπετίστας Τιμ Τούνυ) αφηγούνται με όλα τους τα εκφραστικά μέσα την ιστορία του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού , που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά.

Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση απ’ τη θάλασσα στη στεριά κι απ’ τη στεριά στη θάλασσα συνδυάζοντας το γέλιο με τη συγκίνηση, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό.

Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή.

 

Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι;


Trailer: https://bit.ly/3yzdIiU

Facebook event: https://bit.ly/3CEPyFI



 

Πληροφορίες παράστασης

Ανοικτό Θέατρο Κρύας | Λιβαδειά | Τροφώνια 2021

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου | 21:00

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό

                   12 ευρώ μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, από 6 έως 18

                   Τιμή ομαδικού εισιτηρίου (άνω των 15 ατόμων): 10 ευρώ (προκράτηση στο 6988577856)

*παιδιά μέχρι 6 ετών εισέρχονται δωρεάν

**η έκπτωση παρέχεται μόνο με την επίδειξη του αντίστοιχου έγκυρου εγγράφου στο ταμείο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/periodia/lemon/

Έντυπη προπώληση: ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ | 2261021090

Υγειονομικό πρωτόκολλο: για την παρακολούθηση της παράστασης απαιτείται ΜΟΝΟ η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα στις θέσεις των θεατών.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τετάρτη 01/09/2021 8:30 π.μ. στα ΤΕΠ

 


Λέμε ΝΑΙ στον Εμβολιασμό ΌΧΙ στην Αναστολή

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τετάρτη 01/09/2021 8:30 π.μ. στα ΤΕΠ


Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, εκφράστηκε η αντίθεση μας στις αναστολές των συναδέλφων και αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021, στις 8:30 το πρωί μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου στον χώρο του ΤΕΠ.

Όχι στον διχασμό των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αντί για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας παίρνει μέτρα στήριξης της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και σχεδιάσει νέο κύμα συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας, ιδιωτικοποιήσεων.

Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Πιστεύουμε πως όλα τα ασφαλή εμβόλια αποτελούν σημαντικό όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την ταυτόχρονη αξιοποίηση και των επιστημονικά ενδεδειγμένων νέων φαρμάκων σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα πρόληψης της διασποράς, αλλά και μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης σε προσωπικό, υποδομές, τεχνολογικό εξοπλισμό όλων των Δημόσιων Μονάδων Υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στις 8:30 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου (στο ΤΕΠ) και διεκδικούμε:

·         Να μην τεθεί σε αναστολή εργασίας κανένας συνάδελφος.

·         Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·         Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

·         Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. 

 

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                                                                      ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό — Ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων»

 


«Ο Πρωθυπουργός κάνοντας πράξη τη βούλησή του για συναίνεση στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε την ίδρυση υπουργείου με αυτό, ακριβώς, το αντικείμενο» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου και συνεχίζει:

«Και επέλεξε για τη θέση του επικεφαλής ένα πρόσωπο με επιχειρησιακή εμπειρία, αλλά και διακομματική αποδοχή: Τον υπουργό Άμυνας της προηγούμενης κυβέρνησης και πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη.

Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:
Τις τελευταίες μέρες, προηγήθηκαν  διερευνητικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συμφωνήθηκε και η φύση του νέου χαρτοφυλακίου. Μόλις χθες, άλλωστε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά την τοποθέτησή του. Γι’ αυτό και, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρης Δημητριάδης επικοινώνησε για το θέμα με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Τσίπρα. Ενώ ανάλογη ενημέρωση υπήρξε και προς την κυρία Γεννηματά.
Μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας ήλθε σε επαφή με τον κ. Αποστολάκη για τα πρακτικά ζητήματα της ορκωμοσίας. Και έλαβε την απάντηση ότι ο νέος υπουργός θα παραστεί σε αυτήν συνοδευόμενος πιθανώς από τη σύζυγό του.
Ακολούθησε, όμως, μία κατάπτυστη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του. Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο κ. Αποστολάκης επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό, δηλώνοντάς του ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού.
Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε με τόσο χυδαίο τρόπο ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση. Τορπίλισε έτσι και μία μεγάλη πρωτοβουλία συναίνεσης σε ένα τομέα πολιτικής χωρίς κομματικό χρώμα, αφού έχει ως πρώτο μέλημα την προστασίας της υπέρτατης αξίας, της ανθρώπινης ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μόνο τον διχασμό. Και το απέδειξε υπεράνω πάσης αμφιβολίας και πάλι σήμερα.
Αλλά και ο κ. Αποστολάκης απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων. Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτάχθηκε στο κόμμα του και υπαναχώρησε στο κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Κρίμα για την υστεροφημία του.

Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πηγή 

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/politiki/kyvernitikos-ekprosopos-o-syriza-ekfrazei-mono-ton-dichasmo-o-k-apostolakis-apedeichthi-katoteros-ton-peristaseon/

Χρηματοδοτήσεις 3.360.000 € για την υποστήριξη 1.281 οικογενειών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και θα διαθέσει χρηματοδοτήσεις ύψους 3.360.000 €, με τις οποίες θα καλυφθούν τη νέα σχολική χρονιά οι ανάγκες 1.281 οικογενειών για τη φροντίδα και φύλαξη των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα» και στον άξονα προτεραιότητας: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, οι δράσεις:

v «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2021-2022)», προϋπολογισμού 3.300.000 €. Η δράση αφορά τη διάθεση θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το έτος 2021-2022, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και σε Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).

 


Η συγκεκριμένη δράση ενισχύει γονείς - κηδεμόνες με χαμηλά εισοδήματα, μέσω της παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων. Συμβάλει στην ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στα απαιτητικά καθήκοντα της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα. 

v «Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (2021 – 2022)», προϋπολογισμού 60.000 €. Η δράση αφορά τη διάθεση θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών με αναπηρία  για το έτος 2021-2022, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία.

 Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και παράλληλα στην αποδέσμευση των ωφελούμενων γονέων ή κηδεμόνων από τα εξαρτώμενα τέκνα τους με αναπηρία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε εργασιακές και άλλες υποχρεώσεις τους.

Μέσω των δράσεων αναμένεται να καλυφθούν οι παροχές υπηρεσιών και να ωφεληθούν 1.281 οικογένειες. Η διάθεση θέσεων των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, την οποία λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

«Προετοιμαζόμαστε εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά και δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες εργαζόμενων γονέων ή κηδεμόνων με χαμηλά εισοδήματα, όπως και στις οικογένειες που αναθρέφουν παιδιά με αναπηρίες.

»Χρηματοδοτούμε δύο δράσεις με εκπαιδευτικό και με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες θα επιτρέψουν σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν στα οικογενειακά, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

 

Το νέο υπουργικό σχήμα - Ο Στερεοελλαδίτης κ. Σίμος Κεδίκογλου στο ΥΠΑΑΤ




Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο οι:

1. Αθανάσιος Πλεύρης, ως Υπουργός Υγείας
2. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
3. Βασίλειος Κικίλιας, ως Υπουργός Τουρισμού
4. Ασημίνα Γκάγκα, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας
5. Ανδρέας Κατσανιώτης, ως Υφυπουργός Εξωτερικών
6. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
7. Μιχαήλ Παπαδόπουλος, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
8. Γεώργιος Καραγιάννης, ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
9. Συμεών Κεδίκογλου, ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ - H Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821» στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021


Βγάλε σήμερα το δελτίο εισόδου για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, μέσω του συνδέσμου: https://www.ticketservices.gr/.../paliggenesia-maramis.../.

Η είσοδος στο χώρο της παράστασης είναι δωρεάν.

«ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ - H Επανάσταση στη Ρούμελη το 1821»
στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021.



ΔΕΗ: Απλοποίηση διαδικασίας διατήρησης αγροτικού τιμολογίου- Νέο πρόγραμμα διακανονισμού


Νέα απλοποιημένη διαδικασία διατήρησης του αγροτικού τιμολογίου με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε η
 ΔΕΗ ύστερα από συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Γιώργο Στάσση. Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών για τους αγροτικούς πελάτες, με περισσότερες δόσεις

Σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση (υπ'αριθ. 140424/ΦΕΚτΒ/814/2017) είναι υποχρεωτική η έκδοση νέου Δελτίου Νο1 (Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων) για τις υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις και η υποβολή τους στον εκάστοτε Προμηθευτή.

Με δεδομένο ότι η διαδικασία για την έκδοση της 'Αδειας Χρήσης Νερού και του Δελτίου Νο1 είναι αρκετά χρονοβόρα, εναλλακτικά και μέχρι την έκδοσή τους, η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στους αγροτικούς πελάτες της να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την πιο πρόσφατη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το Αγροτικό Τιμολόγιο, αρκεί να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά, εύκολα και γρήγορα στο www.dei.gr:

• Τον «λογαριασμό συμβολαίου» της παροχής

• Το ΑΦΜ

• Την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η προθεσμία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ή του Δελτίου Νο1 είναι η 29.10.2021. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας δεν θα δοθεί άλλη παράταση τόσο για την Ενιαία Αίτηση, όσο και για το Δελτίο Νο1.

Νέο Ευνοϊκό Πρόγραμμα Διακανονισμού με Περισσότερες δόσεις και άτοκα για συνεπείς οφειλέτες

Παράλληλα, η ΔΕΗ ενισχύει το Πρόγραμμα Διακανονισμού Οφειλών για τους Αγροτικούς Πελάτες της, με επιβράβευση της συνέπειας αποπληρωμής, αυξάνοντας άτοκα τις υπολειπόμενες δόσεις κατά 50%.

Το νέο Πρόγραμμα υιοθετεί τις βασικές αρχές του προηγούμενου, με προκαταβολή 15% και έως 18 δόσεις ή προκαταβολή 20% και έως 24 δόσεις:

Μετά την εξόφληση του 50% των δόσεων υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξοφληθεί και οι τρέχοντες λογαριασμοί ο πελάτης θα έχει δικαίωμα αύξησης, εφόσον το επιθυμεί, των υπόλοιπων δόσεων κατά 50% και άτοκα.

Παράδειγμα ενεργού πελάτη με οφειλή 5.000 ευρώ.

• Προκαταβολή 15% και 18 μηνιαίες δόσεις. Με συνέπεια στην αποπληρωμή των πρώτων 9 μηνιαίων δόσεων (συνολικά έχει πληρώσει 750 ευρώ + 9 x 236,1ευρώ = 2.875 ευρώ) τότε τα υπόλοιπα 2.125 ευρώ μπορούν να αποπληρωθούν σε 14 μηνιαίες δόσεις από 9 μηνιαίες σήμερα (9 x 50% = 4,5 άρα 5 μηνιαίες δόσεις επιπλέον). Οι υπολειπόμενες και οι επιπλέον μηνιαίες δόσεις είναι άτοκες.

Οι δυνατότητες του νέου προγράμματος διακανονισμών τίθενται σε ισχύ για όσους προβούν σε διακανονισμό των οφειλών τους από 03/08/2021 και μετά.

"Βάζει πλάτη" η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού - Σειρά πρωτοβουλιών και έμπρακτα μέτρα στήριξης

 


Την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε η 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στην έδρα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τη Λίμνη.

Στη συνεδρίαση έδωσε το παρών και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Δημάρχων της Θεσσαλίας. Ο κ. Νασιακόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για το ποσό που έχει συγκεντρώσει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και το οποίο θα διαθέσει για την κάλυψη αναγκών των δύο πληγέντων Δήμων. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον ομόλογό του για την συγκινητική, άμεση και ουσιαστική συνεισφορά της Π.Ε.Δ. και των Δήμων της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια ο κ. Σουλιώτης ενημέρωσε τους Δημάρχους των πληγέντων Δήμων και το Διοικητικό Συμβούλιο για την μέχρι τώρα υλοποίηση των μέτρων στήριξης:

ü Δημιουργήσαμε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό μας για τη στήριξη των πληγέντων Δήμων με το ποσό των 100.000 €.

ü Ανοίξαμε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο η Π.Ε.Δ. κατέθεσε το ποσό των 30.000 € και στο επόμενο διάστημα θα συνεισφέρουν και οι 25 Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, μετά από αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων. Η συνεισφορά των ιδιωτών είναι επίσης συγκινητική. Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση δράσεων στήριξης και ανοικοδόμησης των Δήμων. Για κάθε εκταμίευση, μετά από αίτημα των πληγέντων Δήμων, θα αποφασίζει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο, για να διασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια.

ü Καταθέσαμε το ποσό των 10.000 € στον ειδικό λογαριασμό της ΚΕΔΕ, για την πρωτοβουλία «Δες το δάσος», που αφορά στην αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

ü Συναντήθηκα με 8 καθηγητές από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρπενήσι) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να συνεργαστούμε με τους κατάλληλους επιστήμονες για να προχωρήσουμε στην πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, προς τιμήν τους, οι καθηγητές μου ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα αμοιβής, καθώς προτίθενται να παρέχουν τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους δωρεάν.

ü Η Π.Ε.Δ. συνεχίζει να συντονίζει τη διαδικασία εφοδιασμού των Δήμων με τα είδη και τα προϊόντα τα οποία έχουν ανάγκη για να μην υπάρχει υπερδιάθεση ή ελλείψεις. Χθες μίλησα με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Κρήτης, κ. Γιάννη Κουράκη και τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στις πληγείσες περιοχές σημαντικές ποσότητες ειδών, όπως ζωοτροφές και πλαστικοί σωλήνες ύδρευσης, είδη τα οποία ζήτησαν οι δύο Δήμοι.

ü Στείλαμε ανοικτή επιστολή προς Υπουργεία, την ΚΕΔΕ και τους Δήμους, την ΕΝΠΕ και τις Περιφέρειες, τα Επιμελητήρια και επιχειρήσεις, τους φορείς διοργάνωσης συνεδρίων και τα ΜΜΕ με την οποία τους προσκαλούμε να διοργανώσουν τα συνέδριά τους στις πληγείσες περιοχές και με τη δέσμευση ότι η ΠΕΔ θα αναλάβει μέρος της δημοσιότητας σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας και θα συνδράμει με όποιον τρόπο δύναται.

ü Προχωράμε τη διαδικασία «τουριστικής υιοθέτησης» των πυρόπληκτων περιοχών, με σκοπό οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας να περιλαμβάνουν τις περιοχές αυτές στο πρόγραμμα της τουριστικής τους προβολής.

ü Στείλαμε αίτημα προς τον  Πρωθυπουργό για τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκηση στην Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση της Εύβοιας, καθώς η αυτοδιοίκηση γνωρίζει, καλύτερα από όλους τους φορείς, τις πραγματικές ανάγκες των περιοχών και κυρίως για να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες για τη στόχευση του σχεδίου.

ü Στείλαμε αίτημα προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού, όπως μας είχε παρουσιαστεί το 2020, σε σχέση με την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των Δήμων, σε μέσα και προσωπικό, για την αντιμετώπιση κρίσεων και την πρόληψη καταστροφών.

ü Στείλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την απλοποίηση της διαδικασίας καθαρισμού των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, για να μπορούμε να καθαρίσουμε επικίνδυνα οικόπεδα και να προστατεύσουμε τις οικιστικές μας περιοχές.

ü Στείλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εξαίρεση των πυρόπληκτων Δήμων από τη διαδικασία κινητικότητας υπαλλήλων, τουλάχιστον έως το τέλος του 2022, ώστε να μην αποδυναμωθούν  οι υπηρεσίες τους και να επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση υπαλλήλων προς τους συγκεκριμένους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Τσαπουρνιώτης ευχαρίστησε την Π.Ε.Δ. και τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για την έμπρακτη στήριξή τους. «Είναι τεράστιο το κύμα αλληλεγγύης και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Κάθε βοήθεια έχει αξία γιατί η καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι τόσο εκτεταμένη που οι ανάγκες πάντα θα είναι μεγαλύτερες από την προσφορά. Η Π.Ε.Δ. και οι Δήμοι της Στερεάς είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., ο Νίκος Σουλιώτης ήταν εδώ, μαζί μας, και μέσα στις πυρκαγιές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η ερήμωση των Δήμων μας και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να ανασχεθεί αυτό το κύμα φυγής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαπουρνιώτης.



Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Κοντζιάς αφού περιέγραψε τις συνθήκες κατά την πυρκαγιά αλλά και μετά από αυτήν, στάθηκε στην τεράστια συμβολή των εθελοντών και των κατοίκων στο σβήσιμο της πυρκαγιάς. Συνεχίζοντας δήλωσε την ανησυχία του σε σχέση με το γεγονός ότι οι πληγείσες περιοχές είναι απολύτως εκτεθειμένες στον κίνδυνο πιθανών πλημμυρών. «Πρέπει πολλά πράγματα να τρέξουν γρήγορα και σε πρώτη φάση τα αντιπλημμυρικά στις ορεινές κοίτες, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά πιο επικίνδυνα τον χειμώνα», τόνισε ο κ. Κοντζιάς.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και κατατέθηκαν προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες από την Π.Ε.Δ. Αποφασίστηκαν τα εξής:

ü Παρέμβαση της Π.Ε.Δ. για την άμεση αναβάθμιση του βόρειου οδικού άξονα της Εύβοιας.

ü Στήριξη εκ μέρους της Π.Ε.Δ. των αιτημάτων των δύο πληγέντων Δήμων για την άμεση στελεχιακή τους ενίσχυση.

ü Υποβολή αιτήματος προς τα συναρμόδια Υπουργεία για καταβολή αποζημιώσεων προς όλους τους πληγέντες χωρίς αστερίσκους και αποκλεισμούς.

ü Εκτέλεση της προμήθειας, εκ μέρους της Π.Ε.Δ., 160 κάδων απορριμμάτων για την αντικατάσταση των καμένων μετά από αίτημα των πληγέντων Δήμων.

ü Υποβολή αιτήματος για αναστολή ή επιδότηση των δανειακών υποχρεώσεων των πληγέντων Δήμων για τουλάχιστον 5 χρόνια.

ü Υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την στελεχιακή ενίσχυση των Δασαρχείων, προκειμένου να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικά σε ότι αφορά την πρόληψη καταστροφών.

ü Υποβολή αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη θέσπιση περιπολιών από την πυροσβεστική, τα δασαρχεία, τα σώματα ασφαλείας ή εθελοντές και εξασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης για προσλήψεις του απαιτούμενου προσωπικού

ü Τακτική ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πληγέντων Δήμων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Σουλιώτης κλείνοντας επεσήμανε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλάτη και τα κατάφερε τόσο στην εποχή των μνημονίων, όσο και στην εποχή της πανδημίας. Και στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και θα είμαστε κάθε μέρα δίπλα στους πληγέντες Δήμους και στις τοπικές τους κοινωνίες. Θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να κλείσουν οι πληγές, ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά τον δρόμο αυτόν θα τον βαδίσουμε μαζί».